НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Знам, че мъжът ми изневерява, но той отрича

Знам, че мъжът ми изневерява, но той отрича

Защо мъжете изневеряват и кои са сигналите за това?
Защо мъжете изневеряват и кои са сигналите за това?

Защо мъжете изневеряват и кои са сигналите за това?

Странно е, но мнозина възприемат изневярата като нещо, което не заслужава специално внимание. Като цяло животът стана много по-свободен и съпрузите могат лесно да излязат навсякъде в търсене на нови преживявания. Това не е добре, тъй като може да разруши връзката. Въпреки че хората са социални същества, семейството е нещо повече от увлечение.

Можете да третирате изневярата по различни начини, но според нашето разбиране тя е следствие от криза в отношенията. Може да е неявно, но със сигурност ще повлияе на общия емоционален фон.

Промени в семейството
Не толкова отдавна имах съмнение, че съпругът ми води активна кореспонденция с друга жена. Първоначално не отдавах никакво значение на това. Реших да не създавам неприятности и спокойно информирах съпруга си за подозренията си. Казах му, че ми е неприятно и е по-добре да прекрати тази комуникация. Той просто отрече, като каза, че това са глупости.

Каза, че това е просто приятелка от фитнеса, където понякога се засичат. Отначало се успокоих, но съпругът ми не направи нищо, за да спре тази кореспонденция. Напротив, дори ми се струваше, че той умишлено ми демонстрира всичко това. Около месец по-късно видях интимна снимка в кореспонденцията.

Всичко ми стана ясно, защото приятелите не си разменят подобни снимки. Когато му казах отново за това, той се опита да прехвърли вината върху мен. Подозирам го в нещо, което не съществува и всичко това отново са глупости. Не мога да кажа, че харесвам това отношение и опитите му да ме накара да изглеждам като глупачка. И все пак го обичам и се опитвам да запазя семейството си.

Защо мъжете изневеряват
Психолозите смятат, че сегашната ситуация е трудна, но има някаква причина за всяко поведение. Ако съпругът се държи по този начин, това означава, че той има причини за това. Рано е да говорим за това кой всъщност е виновен, но е време да помислим защо се случва това. Всяка ситуация може да се анализира и винаги може да се намери изход от нея.

Първото нещо, за което трябва да внимавате, са потенциалните проблеми в комуникацията. Както казахме, изневярата е криза в отношенията. В зависимост от поведението на жената, интересът на мъжа може да бъде загубен. Ако се превърнете в негова втора майка, той все по-малко ще ви възприема като партньор в любовта.

Мъжът ще потърси навън, това което не получава от вас. Моделът на поведение се формира още от детството. Най-добрият начин е да организирате семейна терапия, но преди това е важно да обясните на съпруга си, че това е важно не само за вас, но и за него.

Твоята и неговата личност
Мъжът обикновено обръща по-малко внимание на изневярата, тъй като има много такива примери в социалната среда. Едва ли това е свързано с вашата отговорност. Но, ако съпругът наистина не вижда нищо лошо в предателството, то това е повод за размисъл и за вас – вие сте си го избрали такъв?

Вижте още: Свински пържоли на фурна

Ето защо психолозите препоръчват първо да разберете себе си. Човек може да бъде доста податлива личност, да изтърпи много, а друг, дори несъзнателно, ще се възползва. Така че втората голяма стъпка е да организирате терапия за себе си. Разберете къде са вашите граници, каква е самооценката ви и какви други черти на вашия характер могат да поставят невидими пръчки в колелата на вашето (и общото ви) щастие.

Това ще ви бъде полезно, защото независимо от това как завършва вашата история, този модел на връзката ви може да се повтаря отново и отново. Същото можете да предложите на съпруга си. В крайна сметка той също трябва да разбере себе си и настроенията си. И като цяло да отговори на въпроса защо е престанал да се интересува от съпругата си като жена. Това ще е справедливо и за двамата.