НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как да се държим на първа среща?

Как да се държим на първа среща?

Първа среща - сигнали, на които да обърнете внимание
Първа среща - сигнали, на които да обърнете внимание

Първа среща – сигнали, на които да обърнете внимание!

Без значение колко е изговорено по темата, все още има хора, които не знаят как да се държат на първа среща. Но в повечето случаи това е ключът към успеха на бъдещите връзки. Понякога само няколко невинни действия могат да отчудят човек завинаги. Как да разберете, че пред вас не стои потенциален избраник?

Представете си ситуацията. Изглежда всичко върви добре на първата среща. Но в един момент събеседникът започва да излива душата си пред вас. „Искам да бъда честен с теб. Не толкова отдавна се разделих с приятелката си, бяхме заедно 5 години“, започва тъмната история.

В такива моменти се появява усещането, че мъжът е дошъл на среща, за да получи утешение още веднъж. Но това не е изход от ситуацията. Той трябва да преодолее всичко сам, така че опитът, който е преживял, да отстъпи място на нов. Не се превръщайте в психотерапевт за новия си събеседник, това няма да доведе до здравословна връзка.

Между другото, той може да се оплаква не само от бившата, но просто от живота. Ако мъжът на първата си среща говори за това колко тежък е животът за него, помислете два пъти, преди да се срещнете отново. Това могат да бъдат оплаквания за работа, комуникация с родители и други неща. Съгласете се, да споделиш всички подробности от личния си живот с нов събеседник е поне странно.

От всичко това следва още един отблъскващ момент – човек е напълно съсредоточен върху себе си. Ако чувствате, че не ви обръщат внимание по време на срещата, това отново е безсмислена среща.

Между другото, случва се човек само да се опитва да изглежда уверен в себе си. Той запълва пространството с разговорите си, но всъщност е срамежлив по природа. По един или друг начин ще бъде трудно да общувате с него по-нататък.

Първата среща е своеобразен индикатор за това каква ще бъде връзката в бъдеще. Например, определено няма да ви хареса, ако събеседникът постоянно се разсейва, гледа в телефона си и не ви слуша. За каква емоционална връзка можем да говорим в бъдеще?

Другата страна на монетата се проявява, когато събеседникът ви обръща твърде много внимание. Толкова много, че искате да се скриете и да останете насаме със себе си. Просто става неудобно и отблъскващо. Обикновено такива хора са несигурни и се опитват да компенсират това чувство, като се грижат за другия човек.

Друг важен момент е прекалената взискателност. На първо място, тя се проявява в комуникацията с персонала на заведението, в което се провежда срещата. Събеседникът постоянно не харесва нещо. И най-важното е, че нито един проблем не си заслужава. Какво означава това? Най-вероятно такъв човек ще се държи по същия начин спрямо вас.

Вижте още: Комбинацията от мед и канела лекува

Случва се искрено да харесвате човек. По време на диалога обаче осъзнавате, че неговите възгледи за фундаментално важни неща са различни от вашите. Разбира се, на такава връзка може да се даде шанс. Но има голяма вероятност в крайна сметка да започнете да се дразните от всичко в този човек и да се разделите.

Обърнете специално внимание на това как другият човек управлява емоциите си. Ако той не е в състояние да се справи с гнева и се дразни от всяко малко нещо, това е сигнал за вас.