НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Изневери ми. Да се разведа ли със съпруга си?

Изневери ми. Да се разведа ли със съпруга си?

Омъжих се млада и скоро след това разбрах, че мъжът ми изневерява
Омъжих се млада и скоро след това разбрах, че мъжът ми изневерява

Омъжих се млада и скоро след това разбрах, че мъжът ми изневерява

Нормалните отношения между хората са невъзможни без една важна подробност. Уважението в семейството е ключът към дългия и щастлив живот с любимия човек. Това е основа за честност, откритост и разбиране.

В живота не винаги се получава така.

Уважение в семейството
Когато бях на 17 години, мечтаех за световен мир, кариера и принц на бял кон.

Запознах се с Денис. Той беше на двадесет години. Беше истински кавалер, който ми подаряваше цветя и ме водеше на кино.

Омъжих се млада, само на 18 години. Всичко вървеше добре, но след това разбрах за изневярата му.

На 23 години се чувствах като никому ненужна старица. Той беше първият ми мъж, съпругът ми. Семейството ми ме посъветва да се разведа.

Но изтърпях всичко. Решихме да си дадем почивка, но не подадохме молба за развод. Една приятелка ме посъветва да родя дете. Психолозите казват, че когато човек стане баща, неговото възприятие за света, семейството и самия него се променя. Той пораства.

Накратко, направих точно това. Година по-късно с Денис имахме прекрасно бебе – 3 килограма и 800 грама, истински герой! Денис не можа да си намери място от радост. Той ми помагаше във всичко. Дори си намери втора работа, за да има средства за мен и за детето.

След шест месеца съпругът ми напусна втората работа. По принцип не го обвинявам за това. Имахме всичко, от което се нуждаехме.

По-лошо беше личното отношение. Прибираше се, оставяше покупките в коридора и се заемаше с неговите си дела. Естествено, не говоря за работа, а за купони, билярд с приятели, веселие до сутринта, няколко часа сън и отново на работа и отново не при мен.

Веднъж се прибра много пиян. Едва си събу обувките, без да се преоблича, той влезе в друга стая. Сякаш беше забравил за мен и детето. Половин час по-късно някой му се обади. Не че се гордеех с подслушването на чужд разговор, но и вие не ме разбирайте погрешно.

Разговорът се оказа кратък. Обади му се някоя Марина. Пред нея съпругът ми призна няколко пъти любовта. Той обеща, че ще се видят скоро и че ще й изпрати малко пари. Каза, че му е скучно. След това затвори телефона и започна да хърка.

Прочетох няколко съобщения от нея и дори видях няколко палави снимки. Те са се познавали, още когато с Денис нямахме дете. Това е положението. На следващия ден, както често се случва, разменихме няколко фрази, но аз не казах нищо.

Вижте още: Свински пържоли на фурна

Какво трябва да направя с получената информация? Да се обадя на родителите на Марина, да направя скандал, да се разведа със съпруга си? Мога да направя това по всяко време. Но по-добре да изчакам, докато синът ми отиде на детска градина. Каквото и да се каже, аз съм зависима от Денис.

Засега не мога да направя нищо по въпроса.