НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Снаха ми не харесва подаръците от мен

Снаха ми не харесва подаръците от мен

Ценностите на младите днес са съвсем различни
Ценностите на младите днес са съвсем различни

Ценностите на младите днес са съвсем различни!

Все още има хора, които се вълнуват от цената на подаръка за рождения си ден. Поради тази причина често възникват конфликти. А в най-лошия случай хората изцяло спират да общуват. Може ли здравомислещ възрастен наистина да се обиди за подобно нещо?

На 69 години съм, от 4 години живея сама (съпругът ми почина от тежко заболяване). Имам син и дъщеря, които отдавна имат свои семейства. Опитваме се да поддържаме връзка, но се виждаме основно само по празници.

Наскоро снаха ми имаше рожден ден. Като подарък й купих блуза, спомням си, че веднъж беше споменала, че иска блуза и реших да я зарадвам. Имах късмет, че цената й не беше много висока, тъй като напоследък трябва да пестя от всичко.

Сами разбирате, че една пенсия не стига за много неща. Децата не ми помагат и аз също не ги моля за помощ. Опитвам се да се справям сама. Когато подарих подаръка на снаха ми, тя дори не се усмихна. В крайна сметка цяла вечер беше някак мрачна и мълчалива. Разбира се, забелязах това и ми стана неприятно.

Оказа се, че тя е обидена на мен, защото знае колко струва тази блуза и че съм й подарила евтин подарък. Бях смаяна и дори не можах да отговоря нищо, толкова се обидих в този момент.

След 2 месеца трябваше да приготвя подарък за сина си. Мислех, че ще е най-добре да му дам пари, а той самият ще реши какво да си купи. Но той категорично отказа плика. Каза, че жена му ще се обиди, когато разбере, че съм му дала повече, отколкото съм похарчила за онази проклета блуза.

Ценностите на младите
Не разбирам защо снаха ми предявява такива претенции към мен. Това е собственото ми дете, нормално е да му подаря по-ценен подарък. В един от разговорите тя спомена колко пари съм дала за внука си, сина на дъщеря ми, миналата година. Там като цяло историята е съвсем различна.

Вижте още: Свински пържоли на фурна

Със сватовете заедно купихме велосипед за момчето. През този месец трябваше да се откажа от много неща. Не мога да харча много пари за рождения ден на всеки мой роднина!

Освен това, никога не съм искала нищо от никого. Когато каня семейството си на рождения си ден, не очаквам подаръци от тях. Вниманието и грижите са важни за мен. Опитах се да обясня всичко това на снаха си, но тя дори не искаше да ме чуе. Тя ми каза да не й подарявам повече нищо.

Помолих сина си да говори с нея. Но всичко се оказа напразно. Възможно ли е днешните млади хора да обичат толкова много парите и да не ценят искреното желание на човек да ги зарадва?