НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Лоши отношения с децата

Лоши отношения с децата

Лоши отношения с децата - каква е причината за това?
Лоши отношения с децата

Лоши отношения с децата – каква е причината за това?

В семействата има всякакви конфликти. Особено остро се усещат тези между деца и родители. Така се случи и с моята дъщеря.

След 20 години неспокоен брак с властен съпруг, най-накрая решихме да се разведем. Всичко мина съвсем спокойно, предвид предходните години на съвместен живот. Имаме две деца. Синът ни реши да живее при баща си, а дъщеря ми остана при мен.

Лоши отношения с децата
Преди да подам молба за развод, започнах кореспонденция с мъж в интернет. Той беше много приятен човек, но се запознахме на живо, след като подадох документите. Бързо завързахме връзка, която прерасна в романтика. Разбира се, не сме я афиширали.

Дъщеря ми има труден характер като този на баща си. Подобно на него, тя също се стреми да държи всичко под контрол, така че съвместният ни живот не беше много спокоен. Проблемът с поведението на юношите е, разбира се, повсеместен, но с дъщеря ми беше малко по-различно. Освен неприятно поведение, тя редовно имаше претенции и постоянно беше недоволна от нещо.

Един ден тя взе телефона ми, без да пита и видя кореспонденцията с приятеля ми в интернет. Същия ден тя поиска да кажа на баща й всичко. Когато отказах, тя започна да крещи. Това продължи няколко дни.

След седмица на този натиск не издържах и разказах на съпруга си всичко. Той, разбира се, беше обиден и оттогава практически не общуваме. Той не обсъжда с мен подробностите по развода. Освен това, той дори не иска да говори за това как се справя синът ни.

Сега наистина съжалявам, че се поддадох на манипулацията на една тийнейджърка. Въпреки че при всички случаи тя щеше да разкаже на баща си за моята връзка. Вече беше говорила с брат си. Той изненадващо прие всичко спокойно и без осъждане.

Когато приятелят ми разбра за случващото се в семейството ми заради връзката ни, той реши да напусне. Не искаше да бъде част от такъв конфликт.

Вижте още: Как да си направим сами домашно почистващо средство?

Сега съм сама. Животът с дъщеря ми е много труден за мен. Не мога да й простя, че се намесва в личния ми живот и ме изнудва. Не успях да се разведа нормално и да поддържам връзка с любимия си мъж.

Но от друга страна, тя все още е дете. И най-важно е детето ми. Тази ситуация също е по моя вина. Разводът винаги е стресиращ за детето. И наистина не искам да задълбочавам проблема. Разбира се, бих могла да изпратя дъщеря си да живее с баща си, но тя не иска това, а мен не ме харесва. Не знам какво да правя. Изглежда съм лоша майка.