НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнения при прищипан седалищен нерв

Упражнения при прищипан седалищен нерв

Отблокиране на седалищния нерв с две прости упражнения
Упражнения при прищипан седалищен нерв

Отблокиране на седалищния нерв с две прости упражнения

Обикновено терминът “притискане на седалищния нерв” се отнася до загуба на еластичност и гъвкавост на мускулите в задната част на крака. Това състояние, често, се появява след 30-35 години.

Традиционното лечение включва диагностика и прием на подходящи лекарства. Но е по-добре да не се ограничавате само до болкоуспокояващи. Повярвайте ми, ако правите прости упражнения за разтягане на мускулите по време на лечението, скоро ще забравите за болката.

Упражнения за отблокиране на седалищния нерв
Упражненията за разтягане могат да помогнат много, тъй като помагат за намаляване на възпалението и по този начин за облекчаване на болката. Правете упражненията бавно, на издишване увеличавайки разтягането.

Легнете на равна повърхност, свийте крака, в който чувствате болка, и внимателно го издърпайте към рамото. Когато почувствате разтягане, опитайте се да задържите крака си в тази позиция за 30 секунди. Изпънете крака си, направете кратка почивка и повторете упражнението още два пъти.

Отново в легнало положение, сгънете краката в коленете и внимателно ги придърпайте към гърдите си, без да повдигате таза от пода.

Скръстете краката си, както е показано на снимката и, като хванете здравия крак с ръце, придърпайте напред. Задръжте за 30 секунди и се върнете в изходна позиция. Направете още 2 повторения.

Вижте още: Регулирайте кръвната захар с тази домашна напитка!

Не забравяйте, че упражненията са най-ефективният начин за борба с ишиаса, колкото и парадоксално да звучи. По този начин стимулирате кръвообращението, премахвайки застоя в мускулите, като ускорявате възстановяването.

Консултирайте се с лекар, преди да използвате каквото и да е лечение!