НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трикове за бързо почистване на дома

Трикове за бързо почистване на дома

Трикове за бързо почистване на дома, които улесняват работата ви
Трикове за бързо почистване на дома

Трикове за бързо почистване на дома, които улесняват работата ви

Поддържането на дома чист и подреден е трудна задача. Някои домакини без много усилия успяват да поддържат дома си в отлично състояние, докато други не могат да се справят с такава лекота.

Ще ви споделим няколко съвета, които ще ви позволят да поддържате дома си чист и подреден с минимум усилия и време. Вече не е нужно цял уикенд да привеждате в ред дома си.

Трикове за бързо почистване

20 минути за почистване
За да не отделяте цял ден за подреждане, по-добре е да отделяте 15–20 минути за почистване всеки ден. По този начин домът ви винаги ще е чист и подреден.

Можете дори да си зададете таймер в началото на почистването. Не забравяйте да си пуснете хубава музика за тези 20 минути, за да направите почистването по-приятно.

Не пропускайте хоризонталните повърхности
Достатъчно е да избършете всички хоризонтални повърхности (плотове, мивки, первази на прозореца), така че жилището да се трансформира пред очите ви.

Оправете леглото
Просто оправете леглото и стаята ще изглежда много по-подредена. Освен това, тази процедура отнема не повече от минута. И резултатът е приятен за окото.

Място за всяко нещо
Ако всяко малко нещо няма свое място, то трябва или да бъде изхвърлено, или да му бъде създадено такова място. Това не само помага да се поддържат вещите подредени, но също така спестява време при почистване. В крайна сметка винаги знаете какво къде да поставите. И можете да сте сигурни, че нищо няма да бъде загубено.

Върнете всичко на мястото му
Полезен навик, който само улеснява поддържането на реда в дома. Вземате, ползвате и връщате на мястото му. Много просто и бързо, но резултатът е забележим. В края на краищата, дори и при следващото почистване, няма да ви се налага да събирате разпръснати из къщата неща, за да върнете всяко на мястото му.

Какво да правите с ненужните вещи

Място за ненужни неща
Изхвърлянето им не винаги изглежда мъдро. Затова трябва да организирате отделно място за такива неща, така че например по-късно да ги дадете на някого, да ги продадете или да ги преместите някъде.

Всичко необходимо за почистването под ръка
Всичко, което може да ви е необходимо при почистването, трябва да ви е под ръка. Уверете се, че винаги имате запаси от парцали, гъби и необходими почистващи продукти у дома, така че прахосмукачката да е чиста и готова за работа в точното време. В противен случай ще трябва да отделите допълнително време, за да организирате всичко.

Спешно почистване
Ако се случи нещо да се разлее или да се замърси, тогава не е нужно да чакате обичайното време за почистване, но е по-добре да действате незабавно. В края на краищата след известно време ще бъде много по-трудно да се реши проблемът. Оставете всичко и бързо почистете.

Редовно проветряване
Свежият въздух в дома е не по-малко важен от оправеното легло. Това създава подходящата атмосфера, развеселява и създава позитивно настроение.

Почистване преди лягане
Предимството на почистването вечер е, че човек се събужда сутрин в чист и уютен дом. Това е чудесна помощ за чудесен старт на деня. Остава само да изпълнявате качествено всичките си сутрешни ритуали, за да се заемете с важните задачи в добро настроение.

Вижте още: Пресни картофи на фурна с подправки

Надяваме се, че тези прости съвети ще ви помогнат да коригирате собствените си навици, за да направите почистването на дома си още по-лесно.

Също така, можете да споделите своите трикове за поддържане на дома ви чист.