НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебните свойства на туртата

Лечебните свойства на туртата

Чай от турта при болки в ставите и за добър сън
Лечебните свойства на туртата

Чай от турта при болки в ставите, за добър сън и още много ползи.

Засаждам турти. Не ги подхранвам с нищо. Събирам ги, изсушавам ги и ги съхранявам в буркани. Можете да ги добавите към супи, основни ястия, компоти и чай. Смелете ги на прах и можете да ги добавяте към десерти.

Тези цветя съдържат много лутеин – вещество, което има положителен ефект върху зрителния нерв и ретината. Туртата е отлично средство за профилактика на глаукома, катаракта, късогледство и далекогледство.

Невероятният чай от турта перфектно тонизира организма, укрепва имунната система и нервите, подобрява съня. Между другото, полезен е при диабет, панкреатични заболявания, храносмилателни проблеми. Полезен е за хора, които страдат от болки в ставите. Разширява и почиства кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане.

Необходими съставки:
4-5 цвята от турти
0,4 литра вода

Вижте още: Регулирайте кръвната захар с тази домашна напитка!

Залейте с вряла вода, оставете да престои 15 минути. Можете да подсладите с мед. Пийте през деня. Ако имате проблеми със ставите, трябва да пиете този чай в продължение на 3 месеца. Ако не страдате от сериозни заболявания и просто искате да укрепите тялото, можете да добавяте един цвят турта към чая си. Добре е да пиете този чай преди лягане, за да заспите по-бързо и да спите по-добре. За по-голяма ефективност можете да добавите няколко клончета мента или маточина.