НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Важни решения в живота

Важни решения в живота

Важни решения в живота - кой избор е правилният?
Важни решения в живота

Важни решения в живота се налага да обмисляме всички.

Понякога ни се налага да вземаме важни решения. Какво е по-ценно: материалното благополучие или спомените и спокойствието?

Когато майка ми си отиде, аз и сестра ми наследихме бащиния дом. Тя веднага се отказа от своята част от наследството. Подготвих всички документи.

Къщата беше много семпла и невзрачна. Съпругът ми и аз отдавна планирахме да я ремонтираме, така че майка ми да живее по-комфортно. Но дори за извършване на козметични ремонти беше необходимо да се похарчи доста голяма сума. Така и не направихме този ремонт.

Вече къщата е моя и със съпруга ми спестихме достатъчно пари, за да направим ремонт. Веднага след попълването на всички документи, започнахме ремонтни дейности.

Посветихме всеки уикенд на разкрасяването на къщата. И когато приключихме, решихме, че ще я използваме като лятна вила. Съпругът ми се занимаваше с градинарство, аз му помагах и се грижех за градината.

Доскоро всичко беше наред с всички. Но преди шест месеца съпругът ми претърпя инцидент и загуби работата си. За да го изправим на крака, трябваше да взимаме паричен заем и до ден днешен не успяхме да ги изплатим …

Съпругът ми все още не може да работи. Всичко е върху моите рамене, а дълговете само растат. Трябваше да взема много трудно решение.

Реших да продам къщата на родителите си и да използвам парите за изплащане на дълговете.

Но когато сестра ми разбра за това, тя каза, че нямам право да го правя, че това не е просто къща, а спомените ни за детските години, прекарани в нея.

Донякъде съм съгласна със сестра си. За мен тази къща е също толкова важна, а може би дори повече. И все пак вложих много усилия, опитвайки се да я запазя. Но просто не виждам друг изход от ситуацията.

Вижте още: Полезни свойства на черниците за здравето

Какъв съвет бихте дали на нашата героиня? Смятате ли, че е необходимо да продадете родителската къща или си струва да слушате думите на сестра си? Чувствайте се свободни да споделите мислите си за това в коментарите!