НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ние сме отговорни за това, което ни се случва и за болестите

Ние сме отговорни за това, което ни се случва и за болестите

0
Болката се появява заради емоционален стрес и негодувание
Болката се появява заради емоционален стрес и негодувание

Болката се появява в телата ни, когато не се обичаме.

Човек с тъжно лице има нещастни мисли. В това отношение лицата на възрастните хора са интересни. Те са пряко отражение на начина им на мислене през целия им живот. Как ще изглеждаш, когато остарееш?

Главата – това сме ние. Това показваме на света. Познават ни по главата. Болката се появява, когато нещо не е наред с нас.

Косата представлява сила. Когато наистина се страхуваме, ние създаваме „стоманен колан“, който обикновено започва в раменните мускули и след това отива към главата, а понякога и към очите. Косата расте през космения фоликул. Когато създаваме много напрежение в черепа, тези фоликули автоматично се затварят и косата започва да отмира и пада. Ако напрежението продължи и черепът не е отпуснат, косата ще спре да расте. Резултатът е плешива глава. Жените започнаха да оплешивяват, откакто влязоха в мъжкия бизнес свят.

Ние, разбира се, не винаги забелязваме това, тъй като много перуки изглеждат напълно естествени.

Ушите са символ на способността да слушате и да чувате. Болката се появява, когато в живота на човек се случва нещо, което той категорично отказва да чуе. Болките в ушите са пример за крайната досада от това, което чувате. Болките в ушите са често срещани при децата. Те, горките, трябва да слушат у дома всичко, което не искат да чуят. Забранено е на детето да изразява гнева си и тъй като на практика не е в състояние да промени нещо, тази невъзможност води до болка в ушите.

Глухотата е продължително нежелание да слушаш някого. Моля, обърнете внимание, че когато видим единия партньор със слухов апарат, другият говори без да спира.

Очите говорят за способността да виждаме. Когато имаме проблеми с очите, това обикновено означава, че отказваме да видим каквото и да било – нито в себе си, нито в живота си. Когато видя малки деца с очила, знам, че у дома нещо не е наред, те буквално отказват да гледат нещо. Ако не са в състояние да променят домашната ситуация.

Главоболието се случва, когато се чувстваме непълноценни. Следващият път, когато ви боли глава, спрете за момент и се запитайте къде се чувствате унизени и защо. Простете си, оставете това чувство да изчезне и главоболието ви ще отмине от само себе си.

Мигрената се появява при хора, които искат да бъдат перфектни, както и при тези, които са натрупали много раздразнение в този живот.

Вратът и гърлото са много интересни. Вратът – способността да мислиш гъвкаво, способността да видиш другата страна на въпроса и да разбереш гледната точка на другия човек. Болката се появява, когато сме упорити и отказваме да бъдем по-гъвкави. Гърлото представлява способността ни да отстояваме себе си, да поискаме това, което желаем. Болката се появява, когато възникне от усещането, че „нямаме права“ и от чувството за собствена непълноценност. Възпаленото гърло винаги е раздразнение. Ако то е придружено от настинка, тогава има и объркване. Ларингитът обикновено означава, че сме толкова ядосани, че буквално не можем да говорим. Освен това, гърлото е частта от тялото, където е концентрирана цялата ни творческа енергия.

Следователно болестите, свързани с жлезите и щитовидната жлеза, показват, че в творчески смисъл не сте успели да направите това, което сте искали. Когато се съпротивляваме на промяната, най-често имаме проблеми с гърлото.

Забележете как понякога започваме да кашляме изведнъж. Или някой друг започва да кашля. Какво точно се говори в този момент? На какво реагираме? Инат ли е, упоритост или доказателство, че сме в процес на промяна?

Гърбът е поддържаща система. Болката се появява, когато чувствате недостатъчна подкрепа. Твърде често смятаме, че подкрепата идва от семейството и приятелите. В действителност това е подкрепата на Вселената и самия Живот.

Проблемите с горната част на гърба са сигнал за недостатъчна емоционална подкрепа: „Съпругът ми (любовник, приятел) не ме разбира и не ме подкрепя“. Средната част на гърба има много общо с чувството за вина. Страхувате ли се от това, което е зад вас, или криете нещо там? Имате ли чувството, че някой ви е забил нож в гърба?

Притеснявате ли се непрекъснато за парите си? Това може да е източник на проблеми с кръста.

Проблемите с белите дробове обикновено възникват поради нашето нежелание или страх да живеем пълноценно или защото вярваме, че нямаме право да живеем пълноценно. Тези, които пушат много, обикновено отричат ​​живота. Те крият зад маска чувството за своята малоценност.

Гърдите са олицетворение на майчинството. Когато възникнат проблеми с млечните жлези, това означава, че буквално задушаваме вниманието на друг човек, нещо или ситуация. Ако има рак на гърдата, има и натрупано негодувание или гняв

Сърцето, разбира се, символизира любовта, а кръвта – радостта. Когато нямаме любов и радост в живота си, сърцето буквално се свива и става студено. В резултат на това кръвта започва да тече по-бавно и постепенно развиваме анемия, инфаркт. Понякога толкова се заплитаме в житейските драми, които създаваме за себе си, че изобщо не забелязваме радостта, която ни заобикаля.

Стомахът обработва, смила всички нови идеи и ситуации. И какво и кого не можеш да “смилаш”? Когато имаме стомашни проблеми, това обикновено означава, че не знаем как да усвоим нова житейска ситуация.

Язвата на стомаха е нещо повече от страх, чувство, че не сме достатъчно добри или достатъчно пълноценни. Страхуваме се, че не сме достатъчно добри за нашите родители, шефове, учители и т.н. Опитваме се да угаждаме на другите. Без значение каква позиция заемате на работа, може да имате пълна липса на самочувствие. Отговорът на решаването на такъв проблем е любовта. Хората, които обичат и уважават себе си, нямат язви. Бъдете нежни и внимателни към детето в себе си и винаги го подкрепяйте и уважавайте.

Камъните в жлъчката символизират натрупани горчиви мисли, както и гордост, която ви пречи да се отървете от тях. Опитайте следното упражнение: Казвайте си непрекъснато: „С радост се освобождавам от миналото. Животът е прекрасен и аз също.”

Проблемите с пикочния мехур, ануса и гениталиите се дължат на извратени представи за нашите тела и функциите, които те изпълняват. Всеки орган на нашето тяло е великолепно отражение на самия живот! Не мислим, че животът е мръсен и грешен. Защо мислим това за гениталиите? Анусът е красив като ушите. Всяка част от тялото ни и всяка функция, която изпълнява, са напълно нормални, естествени и красиви. Гениталиите ни са създадени за удоволствие. Отричането на този факт означава създаване на болка и наказание.

Се*сът е красив и е напълно нормално за нас да правим се*с, точно както ядем и пием. Представете си за миг безкрайността на Вселената. А във Вселената има много галактики. Много планети се въртят около Слънцето, сред които е и Земята. И знаете ли, за мен е изключително трудно да си представя, че Силата, създала цялата Вселена, е просто един старец, който седи на облаците си и … наблюдава гениталиите ни! И все пак на това са учили много от нас, когато сме били деца. За нас е много важно да се отървем от тези глупости.

Не ме разбирайте погрешно. В никакъв случай не проповядвам свободен се*с, с който и да е. Когато премахнем вината за се*суалността от нашето съзнание и научим хората да обичат и уважават себе си и съответно другите, само тогава те автоматично ще започнат да живеят в името на най-висшето – Доброто и Радостта. Всички имаме толкова много проблеми със се*суалността поради нашата омраза и отвращение към себе си. Затова се отнасяме лошо към себе си и другите. Не е достатъчно да се осигури се*суално образование в училищата. На по-дълбоко ниво трябва да позволим на децата да разберат, че телата, гениталиите и се*суалността им са създадени за радост.

Яйчниците представляват творческа енергия. Проблемите с тях са неизразени творчески възможности.

Краката ни пренасят през живота. Проблемите с краката показват страх от движение напред или нежелание да се движите в определена посока. Нежеланието за действие често се проявява в тежки проблеми с краката. Разширените вени са или дом или работа, които мразите.

Инцидентите изобщо не са „инциденти“.

Както всичко останало в живота ни, ние ги създаваме. Ние просто създаваме система за умствени убеждения, която може да привлече инцидент.

Инцидентите са израз на раздразнение и негодувание. Те са израз на безнадеждността и пълната липса на свобода на човек да изразява чувствата си.

Когато сме ядосани на себе си, се чувстваме виновни, когато буквално търсим наказание за себе си, то идва под формата на инцидент. На пръв поглед ние сме просто невинни жертви на катастрофа. Инцидентът ни позволява да се обърнем към другите за помощ и състрадание. Често ни се налага да лежим в леглото, понякога и за дълго време. Чрез болката тялото ни подсказва върху какво трябва да работим в живота. Количеството болка показва колко сериозно сме искали да се накажем.

Ревматизмът е заболяване, придобито от постоянна критика към себе си и другите. Хората с ревматизъм са склонни да бъдат привлечени от хора, които постоянно ги критикуват. Това се дължи на собствената им вяра, че трябва да критикуват другите.

На човек с астма му се струва, че няма право да диша сам. Децата с астма поемат вината за всичко.

Ракът е заболяване, причинено от дълбока, натрупана обида, която буквално започва да поглъща тялото. В детството се случва нещо, което подкопава вярата ни в живота. Този инцидент никога не се забравя и човекът живее с чувство на огромно самосъжаление. Понякога му е трудно да има дълга, сериозна връзка. Животът за такъв човек се състои от безкрайни разочарования. В съзнанието му надделява чувство за безнадеждност, лесно му е да обвинява другите за проблемите си. Болката се появява при хора, които са много самокритични. Както видях от собствения си опит, придобитата способност да обичаш себе си и да се приемаш такъв, какъвто си, лекува рака.

Наднорменото тегло не е нищо повече от нужда от защита. Търсим защита от болка, критика, се*суалност, обиди и т.н. Има богат избор, нали? Никога не съм била дебела, но от собствения си опит се убедих, че когато се чувствам несигурна и като цяло маловажна, автоматично напълнявам с няколко килограма. Когато заплахата изчезне, излишното тегло също изчезва. Борбата със света е загуба на енергия и време. Веднага след като спрете да се съпротивлявате, теглото ви ще се нормализира. Доверете се на себе си, в самия процес на живот, въздържайки се от негативни мисли – това са начините за отслабване.

Болката от всякакъв произход, според мен, е доказателство за чувство за вина. А вината винаги търси наказание, наказанието от своя страна създава болка. Хроничната болка идва от хронично чувство за вина, толкова дълбоко заровено в нас, че ние дори не знаем за това. Вината е безполезно чувство. Това чувство никога не помага на никого, не може да промени ситуацията. Така че излезте от затвора.

Операция (всякаква) – днес има много отлични лекари в медицината, които са изцяло отдадени да помагат на хората. Все повече лекари започват да лекуват с холистични методи. И все пак, повечето от нашите лекари не искат да се справят с причините за болестите, а само лекуват симптомите.

Вижте още: Паниран карфиол

Правят го по два начина: или ни тровят с лекарства, или ни режат. Хирурзите режат и ако отидете на хирург, той, разбира се, ще препоръча операция. Ако нямате избор, моля, подгответе се, за да се възстановите бързо и без усложнения. Един от приятелите ми трябваше да се подложи на спешна операция. Преди операцията разговаря с хирурга и анестезиолога. Помоли ги да включат приятна лека музика по време на операцията и да говорят помежду си и с него със спокоен глас. Сестрата направи същото след операцията. Операцията мина добре и приятелят ми се възстанови за рекордно кратко време. След операцията слушайте през цялото време музиката, която обичате, и си казвайте постоянно: „Възстановявам се бързо. С всеки ден се чувствам все по-добре.”

Туморите са фалшиви израстъци. Стридата взема малко зрънце пясък и изгражда около себе си твърда и лъскава черупка, за да се предпази. Ние наричаме зърното пясък перла и се възхищаваме на красотата му. Ние като стрида поемаме поток от негодувание, докато се превърне в тумор. Наричам това „превъртане на старата лента“. Убедена съм, че туморите в матката, яйчниците и т.н. се появяват заради това, че жените поемат емоционалната болка, възникнала в резултат на удар върху тяхната женственост и я носят през целия си живот, докато туморът се появи. Просто го наричам: „Много ме нарани“. Ако връзката ви с някого приключи, това изобщо не означава, че с вас не всичко е наред. Въпросът изобщо не е в това, което ни се случва в този живот, а в това как реагираме на него. Ние, без изключение, сме 100% отговорни за всичко, което ни се случва.

Луиз Хей