НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Гости без предупреждение: защо не се обаждат предварително?

Гости без предупреждение: защо не се обаждат предварително?

Гости без предупреждение в най-неподходящия момент
Гости без предупреждение: защо не се обаждат предварително?

Гости без предупреждение: защо не се обаждат предварително?

Обикновено, когато идват гости, ги очаквам с нетърпение. Слагам масата, почиствам и подреждам. Тъй като посещението им е планирано и добре възпитаните хора предварително се обаждат, че ще дойдат. Но когато става въпрос за роднини, те могат да се появяват в дома ви, когато си поискат. Такъв е случаят и с моята свекърва.

Свекърва ми е добра жена, но отношенията ни не потръгнаха. Тя обича да се появява на прага без предупреждение. Когато излязох в отпуск по майчинство, посещенията й зачестиха. Честно казано, уморена съм от факта, че тя не разбира, че идва в грешния момент. Разхожда се наблизо и решава да се отбие и да види внука си.

Обажда се и пита дали съм вкъщи и казва, че ще дойде при нас за час. Две минути преди да влезе. Не й забранявам да идва при внука си, но не ми харесва, когато хората се налагат. Тъкмо малкият ще заспи и ще реша да си обърна малко внимание и свекърва ми е вече на вратата. Тя не разбира, че ми е неприятно, когато гостите идват в непочистен апартамент, а освен това не винаги имам настроение да седя и да пия чай със свекърва ми. Толкова ли е трудно да го разбере?

Гости без предупреждение
Миналата седмица се обади две минути, преди да почука на вратата. Тя, разбира се, знаеше, че съм вкъщи, защото количката беше пред вратата. Реших да не отварям вратата. Свекървата позвъни на мобилния ми телефон и стоя на вратата половин час, след което си тръгна. След това, тя се оплака на сина си. Съпругът ми, разбира се, също ми беше обиден.

Съпругът ми каза, че майка му ми е много ядосана. Според нея, не е направила нищо лошо и просто се грижи за нас. Тя даде част от парите за капарото за апартамента, в който живеем. Така че тя вярва, че има право да идва, когато пожелае.

Вижте още: Панирани пържени тиквички

Споменала как ми е носила храна в болницата и ми е давала подаръци. Не може ли да дойде на гости сега? Да, може, но ако се уговорим предварително. Всички сме възрастни и всеки има свой собствен живот. Да, родих дете и ще съм в отпуск по майчинство още шест месеца. Но трябва да планирам как ще се върна на работа, какво ще правя. Освен да се грижа за детето има и апартамент, който трябва да почиствам, а също така да приготвя вечеря за съпруга ми и да го посрещна в добро настроение.

Дори не излизам от къщи, за да се разходя с детето си. Нямам абсолютно никакво време за себе си, а има и обидена свекърва. Трудно ли е да разбере, че подобни посещения са неподходящи?