НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Кавги на роднини заради комерсиалността на свекървата

Кавги на роднини заради комерсиалността на свекървата

0
Кавги между роднини, които са просто неизбежни
Кавги между роднини, които са просто неизбежни

Кавги между роднини – отношения между свекърва и снахи

Връзките с роднини не винаги са лесни и не винаги желани. Това се е случило със свекърва ми, а по-късно и с мен. Кавгите между роднини са нещо обичайно, но има тънка граница, която, ако се прекрачи нещата стават по-лоши.

Когато с мъжа ми подписахме преди 6 години, не успяхме да направим сватба. Нито аз, нито родителите ми имахме пари по това време. А родителите на съпруга ми казаха, че не могат да ни помогнат.

И ето, няколко години по-късно братът на съпруга ми реши да се ожени. По това време момичето вече очакваше дете и очевидно това изигра много важна роля за свекърва ми. По време на тостовете тя не спираше да й се възхищава и пожелава всичко най-добро за бебето. И звучеше толкова ентусиазирано, сякаш това беше първият й внук, а не третият. Бях шокирана да видя такава разлика в отношението на свекървата към мен и към съпругата на най-малкия син.

Свекърва ми непрекъснато хвали новата си снаха колко красива и умна е и колко прекрасна е била роклята й! Още по-лошо стана, когато случайно чух разговора й с приятелка.

Отидох да й потърся сметка.

Вместо да се извини тя направи сцена, в която виновната се оказах аз. Съпругът ми ме дръпна настрана и започна да ми се кара за случилото се. Въпреки факта, че преразказвам думите на майка му, той каза, че не е необходимо да изясняваме отношенията си пред другите.

Вижте още: Копринено гладки стъпала

А тя не каза ли на другите, че съм бедна, глупава снаха? Аз, разбира се, подозирах, че съпругът ми е на страната на майка си, но да се съгласи с нея по този въпрос?

Сега сериозно мисля да подам молба за развод. Всички ме разубеждават, казват, че не трябва да обръщам внимание на свекърва си. Но, ако съпругът ми не може да се застъпи за мен пред собствената си майка, може ли изобщо да разчитам на него? И имам ли нужда от такъв съпруг?