НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Майка ми не иска да ми помогне финансово

Майка ми не иска да ми помогне финансово

Отношенията с майка ми не са добри, никога не ми е помагала
Майка ми не иска да ми помогне финансово

Отношенията с майка ми вече не са добри

Всеки от нас е изпадал в трудна ситуация и се е сблъсквал с трудности. Добре е в такъв момент да имате роднини, които са готови да ви подадат ръка. Но не всеки има такъв късмет. Освен това, понякога трябва да се справите с откровен тормоз от най-близките ви хора.

Майка ми се подиграва за проблемите и смята съпруга ми за неудачник.

Тя не го харесва, защото му е трудно да обезпечи семейството си. Когато ми се обажда, тя с усмивка пита: „Е, свърши ли ви хляба или имате какво да ядете?“ Не разбира ли колко ни е тежко?

В нашето семейство работи само съпругът ми. Прекарвам по-голямата част от времето си с малкия ни син, опитвайки се да създам всички условия за неговото развитие. Но това изисква много пари. Водя сина си на рехабилитация и на басейн. Освен това, изплащаме заема за апартамента. Като цяло разходите ни са големи.

В същото време съпругът ми има постоянни проблеми с работата. Трябва да помисля за работа на непълен работен ден. Знам колко му е трудно на Андрей, но не мога да му помогна. Майка ми също от време на време налива масло в огъня. Не разбирам защо е толкова жестока към мен и семейството ни.

Живеем в толкова бурно време. Отне ни една година, за да намерим адекватен специалист за сина ни. Всичко струва просто много пари и това не е тайна за никого. Но майка ми отказва да разбере това.

Самата тя живее, без да се лишава от нищо. Тя има собствен 1-стаен апартамент, а втория, който е наследила, дава на наематели. Доходите са прилични и най-важното – стабилни. Можем само да мечтаем за това.

Знаете ли, никога не съм я молила за помощ, винаги съм се опитвала да се справям сама. Когато разбра за особеностите на нашето бебе, тя въздъхна и каза: “Е, с такъв мъж, не е изненадващо, разбира се!” Нормално ли е?! Болеше много, но не й казах нищо, какъв е смисълът?

Трябва да се науча как да защитавам личните си границите и семейството си от нейните атаки. Но просто не мога.

Отдавна не съм купувала нищо за себе си. Със съпруга ми спестяваме от всичко. И знам, че постъпвам правилно, защото децата са най-важното нещо в живота. Жалко, че майка ми не разбира това. Тя ми се обажда, не за да разбере как се справяме, а просто за да ми се подиграе отново.

Вижте още: Тиквички с извара

Моята приятелка вярва, че майка ми ще се опомни. Тя дори ми каза да помоля майка си за финансова помощ. Но това просто няма смисъл. Писна ми да се унижавам пред майка си. Преди време се разбирахме добре. Но когато Андрей се появи в живота ми, тя веднага не го хареса.

Знам, че тези трудни времена ще отминат. И със съпруга ми определено ще намерим решение на всички наши финансови проблеми. Единствено, за което не съм сигурна е дали ще оправя отношенията с майка ми.