НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Какви мъжки задължения трябва да изпълнява добрият съпруг?

Какви мъжки задължения трябва да изпълнява добрият съпруг?

0
Задължения на мъжа в къщата, след като се ожени
Задължения на мъжа в къщата, след като се ожени

Задължения на мъжа в къщата

Какви са задълженията на мъжа след сключване на брак и защо е необходимо да помага на съпругата в домакинската работа? Нека поговорим за това днес!

Ние сме женени повече от 5 години. Наскоро решихме, че сме готови за деца. Планираме да имаме дете след една година. Вярно, на другия ден започнах да се съмнявам в решението си, тъй като забелязах, че възгледите ни се различават в много отношения.

Да вземем, например, домакинските задължения. Като жена върша почти цялата домакинска работа. И, честно казано, мисля, че това е правилно. Въпреки че, понякога е доста трудно да се справя с всичко. Бих искала съпругът ми да се отнася с разбиране към това и поне от време на време да предлага помощта си.

Обаче, отдавна се примирих с факта, че съпругът ми категорично отказва да мие чиниите или подовете. Но има задачи, с които мъжът трябва да се справи. Дребен ремонт или поправка на уреди. И така, съпругът ми избягва тези отговорности. Нещо повече, той знае как да прави всичко това и с удоволствие помага на родителите си в това отношение. А в нашата къща не си помръдва пръста.

Вижте още: Домашни сарми

Честно казано не разбирам това отношение. Защо да харчим пари за нещо, което може да направи сам? Не наемам икономка, сама чистя и готвя. Защо той да не свърши, това което е по силите му? Освен това, когато детето се появи, парите определено няма да са излишни. Така че би било глупаво да ги прахосваме.

След последната кавга по тази тема спрях да тормозя съпруга си и давам пари на майстори да свършат работата. Но все пак мисля, че това не би трябвало да е така. Не разбирам как мога да докажа на съпруга си, че съм права.