НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да се харесате на всички снимки?

Как да се харесате на всички снимки?

0
Перфектна снимка: какви трикове да използвате?
Как да се харесате на всички снимки?

Перфектна снимка: А знаете ли как да я направите?

Не е толкова лесно да се направят хубави снимки, колкото изглежда. Случва се от сто снимки да харесате само две. В тази статия ще разберете как да позирате, така че да се харесате на всички снимки.

Как да позирате за перфектна снимка?
Дори да сте невероятно красиви, снимката може да не се получи добре. Важна роля играе не само външния вид, но и настроението по време на снимане, погледа на фотографа и, разбира се, умението ви да позирате. Да, можете да се научите. Ще ви кажем откъде да започнете.

Усмивка
Усмихвайте се възможно най-често, дори ако не сте в добро настроение. Каменното лице не ни прави привлекателни. Отпуснатите ъгли на устните могат веднага да ни състарят с 10-15 години. Но усмивката, напротив, разкрасява и подмладява. Снимките ще бъдат много по-интересни, ако сте усмихнати.

Ако например не харесвате зъбите си, няма значение. Усмивката може да бъде леко доловима. Можете дори да се усмихвате с очите си. Основното нещо е да нямате измъчено и намусено лице. Това е основният враг на добрите кадри. За да не изглежда усмивката ви фалшива, помолете приятел, приятелка или самия фотограф да разкаже забавна шега или виц. Това ще ви развесели и ще ви накара да се отпуснете, което ще има положителен ефект върху качеството на снимката.

Естествени движения за перфектна снимка
За да изглеждат снимките ви по-живи и естествени, трябва да се движите повече. Статичните пози често карат хората да изглеждат свити и несигурни. Така че забравете стандартната позиция на ръцете на ханша и бъдете спокойни. Отпуснете се и се движете така, сякаш не ви снимат. Не се страхувайте да експериментирате: въртете се, размахвайте косата си, танцувайте. Тогава снимките определено ще се окажат живи и интересни.

Ръце в кадър
Често не е напълно ясно какво да правите с ръцете си по време на снимки. Затова се появяват пози като „ръце на ханша“ или „крака на пръсти“, които изглеждат напълно неестествено. Всъщност можете да направите доста добри снимки с ръце в кадър. Например, можете да ги поставите на косата си, да коригирате очилата или шапката, да докоснете бузата си. Всичко това трябва да става с плавно движение.

Добре е да държите нещо – цветя, шал, кошница, чаша кафе и т.н. Тогава няма да се чудите къде да сложите ръцете си. Друг важен момент: ръцете, които попадат в кадъра, трябва да бъдат добре поддържани. Не е задължително да сте с гел лак. Достатъчен е обикновен маникюр и домашна грижа.

С помощта на ръцете можете да скриете определени недостатъци. Например, ако не харесвате брадичката или носа си от определен ъгъл. Направете го ненатрапчиво, внимателно. В противен случай снимката ще покаже, че се опитвате да скриете нещо.

Намерете своя ъгъл
Всеки може да изглежда по-добре или по-лошо в зависимост от ъгъла. Никой не изглежда добре сниман отдолу. Веднага се появяват двойни брадички (дори такива, които не съществуват), торбички под очите и други несъвършенства. И ако камерата е разположена малко по-нагоре, тогава на снимката вие, напротив, ще изглеждате по-стройни.

Има някои техники, които ще направят вашата фигура да изглежда перфектно на снимката.

Не слагайте ръце върху тялото си. Това ще направи раменете и торса ви по-широки, отколкото са в действителност. По-добре е да вдигнете ръце, да докоснете косата или лицето си, но не ги оставяйте да висят по тялото ви.

Перфектна снимка: какви трикове да използвате?

Застанете под ъгъл към камерата. Поставете единия крак пред другия и направете полузавъртане към камерата, така че не цялото тяло да попадне в кадър. Ако стоите директно с лице към обектива, ще изглеждате по-пълни на снимката.

Не натискайте брадичката си. Повдигнете я леко, за да подчертаете скулите. Но не прекалявайте, защото лицето трябва да изглежда естествено.

Перфектна снимка: какви трикове да използвате?

Притиснете езика си към небцето. Да, звучи малко странно. Но този трик се използва при работа с модели от професионалните модни фотографи. Факт е, че по този начин ще стегнете мускулите на лицето и ще го направите визуално по-слабо.

Не всички снимки в профил се получават добре. Когато намерите своя ъгъл, ще имате още много успешни снимки.

Перфектна снимка: какви трикове да използвате?

Вижте още: Домашни сарми

Е, сега знаете как да позирате за страхотни кадри. Използвайте описаните трикове, но не забравяйте, че най-важното е да се харесате на снимките. Хората могат да мислят и да казват това, което искат. Любовта към себе си прави чудеса и ни кара да се чувстваме красиви при всякакви обстоятелства, ъгли и пози.

Какви трикове използвате, за да изглеждате по-стройни на снимките?