НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Пораснали деца и родители под един покрив. Редно ли е?

Пораснали деца и родители под един покрив. Редно ли е?

0
Пораснали деца и родители под един покрив. Редно ли е?
Пораснали деца и родители под един покрив. Редно ли е?

Пораснали деца и родители под един покрив. Редно ли е?

Да живееш с порасналите си вече деца далеч не е най-добрата идея. Но често обстоятелствата го налагат. Тогава трябва да се подготвите за факта, че все повече конфликти ще се появяват в отношенията ви.

Въпреки че живеехме под един покрив не намерихме общ език.

Имам внуци, но не мога да ги виждам. Разбира се, виждам ги на семейни събирания, но това се случва толкова рядко, че дори не се брои. И всичко това заради раздора със снаха ми, която постоянно намира причина да не оставя децата при мен. А синът ми винаги я слуша. Съпругата му се превръща в истинска актриса, когато има нужда от нещо.

Пораснали деца и родители под един покрив
Всичко започна когато синът ми се ожени и доведе избраницата си в нашия двустаен апартамент. Не бях особено доволна от това, но и нямах нищо против. Те се преместиха в по-малката стая, а аз останах да живея в моята. И в началото всичко беше наред.

Снахата забременя и започнаха разговорите за това, че се нуждаят от повече пространство. Искаха да се преместят в стаята ми. Но аз бях против. Защо трябва да отстъпвам, особено след като стаята им винаги е била детска стая?

Последният път се спречкахме сериозно и това беше последната капка. След 2 дни синът ми намери апартамент под наем и те се преместиха. И се превърнах във враг номер едно, сякаш ги бях изгонила на улицата.

Те не отидоха при сватовете. Вероятно не са им се обадили. Въпреки че родителите на снахата живеят в просторен тристаен апартамент. Но така да бъде. Отначало се притеснявах, а след това реших, че е за добро. Вече са възрастни, изграждат младо семейство, така че нека се научат да бъдат независими.

Синът и снахата взеха апартамент на кредит и сега се оплакват, че са похарчили всички пари за жилище. Сега имам две внучета. Но дори не идват на гости за дълго.

Наскоро имах юбилей, прекарахме си добре. Приготвяха се да си тръгват, а снахата каза на децата: „Момчета, прибираме се у дома. Тук няма достатъчно място, на баба ви ще й бъде тясно, така че се обличайте по-бързо”. С намек за последната ни кавга. Толкова години изминаха, а тя е обидена, не забравя.

Вижте още: Пържени тиквички със соев сос

Но родителите й са светци. Децата остават при тях дори за една седмица. Купувам подаръци за внуците си, давам им пари, но всичко е безполезно.

Опитах се да говоря с родителите на снаха ми, но и те са против мен. Те също злорадстват. Синът ми също не се застъпва за мен.

Кавгите ни им помогнаха да се решат да си купят жилище. Но това не е ли по-добрия вариант, въпреки че изплащат заем. В противен случай трябваше да живеят с мен и двете си деца в толкова малко жилище.