НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да прогоним паяците от дома си?

Как да прогоним паяците от дома си?

Домашните паяци предизвикват страх у много хора
Как да прогоним паяците от дома си?

Домашните паяци са истински кошмар за някои хора.

Много хора дори имат панически атаки. Това технически се нарича арахнофобия. За да се отървете от паяците не е необходимо да използвате химикали. Можете да се справите с тях по естествен начин.

Въпреки че паяците са много полезни по природа, малко хора ги приветстват в дома си.

Това е много разпространен вид членестоноги. Паяците се характеризират с 4 двойки крака. Някои индивиди имат дори отровни жлези. Паяците се срещат по целия свят. Тъй като обичат тъмни и сенчести места, можем да ги намерим и в дома си, най-често на места, където достигаме трудно по време на почистването. Обикновено забелязваме тяхното присъствие, когато открием тяхната паяжина. А паяжината е основната причина, поради която искаме да се отървем от паяците.

Най-лесният начин да се отървете от домашните паяци е да премахнете всички неща, които привличат паяците във вашата къща.

Паяците често се крият в купищата листа, боклук, кофи или стари гуми.

Можем да открием тези скривалища не само в дома си, но и около дома, дори в мазето. От тези места е много лесна задача за паяците да влязат в нашата кухня или под леглото. Но, ако вече имате паяци в къщата, ще трябва да създадете среда, която не е приятна за тях. Ароматът, който директно ги отблъсква, е мента. Всичко, което трябва да направите е да подготвите продукта в пулверизатор и редовно да пръскате ъглите в помещенията. Изсипете 3 чаши вода, 1 чаена лъжичка препарат за миене на съдове и 1 супена лъжица етерично масло от мента в бутилката. Разклатете и можете да използвате продукта.

Можете да накиснете и памучни топки в ментово етерично масло и да ги поставите около вратите и прозорците. Това са местата, откъдето паяците попадат в домовете ни. Ако редовно сменяте топките, гарантирано ще отблъснете всеки паяк от дома си. Не забравяйте да почиствате чекмеджетата, книги или например големи купища списания. Мястото, където паяците също се срещат много често, е под леглото.

При почистване с прахосмукачка е необходимо внимателно да се почистват всички паяжини, живи паяци, но и техните яйца. Не забравяйте да почиствате с прахосмукачка пространството под леглото, килера, меката мебел, но също така и нощните шкафчета.

Вижте още: Кока-кола срещу листни въшки

Таваните, осветителните тела и ъглите на отделните помещения също трябва да се вакуумират със специални приставки. Ще отблъснете паяците от дома си, като поддържате чистота и ред. Паяците се хранят с насекоми, които могат да се появят по остатъците от храна. По-специално, неправилното съхранение на захар или брашно може да привлече мравки или червеи.