НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Какво да правим, ако тъщата е свикнала да живее по-мащабно?

Какво да правим, ако тъщата е свикнала да живее по-мащабно?

0
Тъща ми се нанесе при нас и се разпорежда сякаш си е у дома
Тъща ми се нанесе при нас

Тъща ми е свикнала да живее на широко. Пенсионерка е от няколко месеца и похарчи всичките си спестявания.

И когато парите свършиха, тя се премести да живее при нас. Не знае как да пести пари, заради което страда семейният ни бюджет.

Женен съм вече шеста година, радвам се на всеки момент, който прекарвам с любимата си съпруга. Но не мога да кажа същото нещо за тъщата. Не ме хареса още в самото начало. Може би заради това, че съм креативен човек, работя като дизайнер. Според нея мъжът трябва да работи във фабрика и да построи къща със собствените си ръце и трябва да може да поправи всичко. Аз смятам, че е по-добре да платиш на майстор, отколкото да се мъчиш сам.

След сватбата се преместихме в апартамента на тъща ми. Тя връчи ключовете от апартамента на Елена като подарък за сватбата. Апартаментът е страхотен, но трябваше да похарчим много пари и усилия, за да го приведем в ред. След две години завършихме ремонта и си въздъхнахме с облекчение. Накрая се превърна в приятно място.

Тъстът ми почина преди година. През същата година тъщата се пенсионира. Проблемът е, че пенсията й е нищожна в сравнение с начина, по който е свикнала да живее. Никога не се лишава от нищо. Похарчи спестяванията, които двамата със съпруга й спестяваха от години. Започна да взема назаем пари от дъщеря си, докато се пенсионира.

Тя често ни гостуваше на чай. Когато се появи на вратата с куфарите, аз и съпругата ми не знаехме какво да кажем. Вече живеем заедно, защотото тъща ми смята, че сме й длъжни. Ситуацията се влошава всеки ден, тъй като тя се чувства като пълноправна домакиня в дома ни.

Когато с жена ми отиваме да пазаруваме, тя ни дава и своя списък. Честно казано, много ме дразни, защото в списъка си тя има или скъпи шоколадови бонбони, авокадо, сухо бяло вино или сирене за наша сметка. Между другото, харчим три пъти повече пари за нейните вкусотии.

Вижте още: Какво е истинско щастие?

Понякога ми дават заплатата по-късно и не си позволяваме да пазаруваме много. Но тъща ми ми даде да разбера, че живея в нейния апартамент и трябва да й осигуря всичко.

През почивните дни тя подрежда нещата в къщата. Кара Елена да готви по цял ден, въпреки че винаги сме поръчвали храна през почивните дни. Вече с жена ми обсъждаме преместването ни в апартамент под наем.

Ще плащаме на някой друг, но ще ни излезе по-евтино, отколкото да се грижим за прищевките на тъща ми.

Вие знаете ли за подобна ситуация в други семейства?