НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашни средства за напукани пети

Домашни средства за напукани пети

Напукани пети - доказани домашни методи за лечение
Напукани пети

Напукани пети – освен че не изглеждат добре, могат и да болят. За щастие има много лесни и евтини начини да решите този проблем.

Като се има предвид теглото на тялото, което трябва да носят ежедневно, не е изненадващо, че кожата се напуква. И това се случва най-често през лятото, когато времето е по-сухо. Не е нужно да се притеснявате, защото този проблем може да бъде решен много лесно.

Споделяме с вас 10 начина за лечение на напукани пети

Комбинация от листерин с оцет
Смесете 1 чаша листерин, 2 чаши оцет и 5 литра вода. Потопете краката си за поне за 15 минути. След това, ги изтъркайте с пемза и изплакнете с вода.

Комбинация от оризово брашно, оцет и мед
В купа смесете 2 супени лъжици брашно, половин супена лъжица мед и половин чаена лъжичка оцет. Разбъркайте до гладка смес. Мажете петите с продукта, можете да повтаряте до три пъти седмично.

Банан
Пасирайте банана и нанесете на петите си. Оставете да подейства 20 минути и след това, изплакнете. Можете да повтаряте всяка вечер преди лягане в продължение на 2 седмици, докато видите желания резултат.

Мед
Напълнете леген с хладка вода и добавете чаша мед. Накиснете и масажирайте петите в продължение на 20 минути. Можете да ги изтъркате с пемза.

Растителни масла, богати на витамини
Измийте краката си и след това, ги подсушете с чиста кърпа. Нанесете супена лъжица масло върху кожата, сложете найлонови торбички на краката си, памучни чорапи върху тях и оставете да действа за една нощ. На следващата сутрин изплакнете краката си с вода.

Мехлем ВапоРуб
Преди да си легнете, нанесете дебел слой от този мехлем върху петите си, масажирайте за пет минути, сложете найлонови торбички и чорапи върху тях и ги оставете да действат една нощ. На сутринта измийте краката си с хладка вода.

Сода за хляб
Смесете хладка вода и три супени лъжици сода за хляб в купа. Накиснете краката си в сместа за 15 минути. След това, използвайте пемза, изплакнете с чиста вода и подсушете краката си с кърпа.

Вазелин и лимонов сок
Направете си 20-минутна вана за крака и изплакнете. В купа смесете лимоновия сок и вазелина. Нанесете продукта върху сухи стъпала и отново го оставете да действа една нощ.

Вижте още: Две рецепти с мащерка

Гел от алое вера за по-меки пети
Накиснете краката си в топла вода и ги изтъркайте с пемза. Нанесете дебел слой гел от алое вера, сложете торбички, обуйте чорапи и оставете да действа една нощ. Измийте краката си с вода на следващата сутрин.

Английска сол
Смесете чаша от тази сол в купа с обикновена вода и нанесете на краката си за 15 минути. Изтъркайте ги с пемза, изплакнете и ги подсушете.