НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Повече търпение: Не можете да мълчите?

Повече търпение: Не можете да мълчите?

0
Майката на съпруга й се държи като домакинята в дома им
Как да поддържате добри отношения със свекърва си?

Майката на съпруга на моята дъщеря е много интересна жена. Притеснявам се как ще продължат техните отношения. Ети и кратката история:

Дъщеря ми Лидия наскоро се омъжи за Александър, мил и добър човек. Много се радвам за тях. Скоро те ще направят първото плащане за апартамента, но засега живеят на квартира. Всичко беше наред, докато свекървата не им дойде на гости за 2 седмици. След като изслушах Лидия, я посъветвах да прояви повече търпение, в противен случай може да се скарат.

Тя е родила единствения си син късно, трябвало е да се грижи сама за него, оттук идват и трудностите.

Щом прекрачи прага на апартамента на младите, тя веднага започнала да се държи така, сякаш е домакиня, а не гост. Почистила и пренаредила всичко, докато младите били на работа. Дъщеря ми е просто шокирана от това поведение.

Тя се опитала да обясни на свекърва си, че е само на гости и не е нужно да се притеснява толкова много.

Но тя й отвърнала, че не може да седи на дивана, докато те са на работа.

Изминаха 5 дни от пристигането на свекървата и Лидия вече не знае дали ще има достатъчно търпение. В допълнение към почистването, тя се заела и с готвенето. Всичките й ястия са мазни и висококалорични. Дъщеря ми не яде такива храни. Посъветвах я да хапне поне малко, за да не я обиди. Да прояви малко търпение сега, защото после дълго време ще трябва да възстановяват отношенията си.

Младежите са забравили какво е това търпение.
Все повече се убеждавам, че младото поколение не мисли толкова много за бъдещето. Постоянно трябва да напомням на дъщеря си, че е необходимо да поддържаме добри отношения с майката на съпруга й. Все пак това е семейството.

Вижте още: Егоизъм ли е да искам да прекарам спокойно старините си?

Александър също е съгласна с мен. Той съветва Лидия да прояви повече търпение и да не се ядосва излишно. Свекървата скоро ще си тръгне и не се знае кога ще дойде отново.

Дъщеря ми се опитва да намери начин как да покаже на свекърва си, че тя е домакинята в дома.

Вече не знам какво да правя и как да помагам. От една страна, нищо не мога да направя, но от друга страна, ми е трудно да гледам как дъщеря ми страда. Притеснявам се за връзката им.