НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Домашен колбас

Домашен колбас

0
Рецепта за колбас от телешко и пилешко месо с мед
Домашен колбас

Рецепта за колбас, която може да си направите в уюта на вашата собствена кухня. Месото е едновременно сочно и крехко, с подчертано пикантна нотка.

Съставки:
1,5 кг телешко месо
2 кг пилешки бутчета
350 мл бульон
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици червен пипер
1 супена лъжица черен пипер
1 супена лъжица сушен копър
1 супена лъжица чесън на прах
1 супена лъжица сушен босилек
1,5 супени лъжици индийско орехче
75 г сол
1 зърно черен пипер
обвивки за колбас

Приготвяне:
Отделете пилешкото месо от костите и кожата. Сварете бульон от костите и го подправете с пипер и сол. Прецедете бульона и го охладете в хладилника.

Половината от телешкото, мазните части от бутчетата и кожата се смилат в месомелачка. Останалото месо нарежете на кубчета. Комбинирайте каймата с нарязаното месо и я подправете с мед. В отделен съд смесете подправките и ги добавете към месото.

Разбъркайте всичко, докато добавяте бульона. Сега можете да напълните обвивките. Най-добре е да ги оформите на малки колбаси. Уверете се, че не е останал никакъв въздух.

Вижте още: Пилешко месо с броколи

Ако това се случи, въздушният мехур трябва да се пробие с тънка игла. Сега закачете колбаса в изправено положение за около 1-2 часа и след това го сварете на 80-85 градуса. Времето за готвене е 1,5-2 часа.

Охладете колбаса и го закачете на хладно място за 12 часа. След това, го увийте в хартия и готово. Гостите със сигурност ще ви поискат тази невероятна рецепта за колбас.