НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мазнините по тялото говорят за вашето здраве

Мазнините по тялото говорят за вашето здраве

Мастни натрупвания по тялото и какво казват за здравето ни
Местата, по които трупате мазнини по тялото говорят за вашето здраве

Мастни натрупвания по тялото са проблем, който притеснява много мъже и жени. Те показват, че има някои нарушения в организма.

Мастни натрупвания по ханша
Това говори за нарушения в работата на щитовидната жлеза и мазнините „принуждават“ тиреоидните хормони да се натрупват на тези места. Не е достатъчно само да спазвате диета, трябва да избягвате консумацията на чешмяна вода, тъй като съдържа тежки метали. Ако те вече са в тялото, трябва да се опитате да ги премахнете възможно най-скоро.

Мазнини по стомаха
Сигурно сте забелязали, че дори слабите хора са склонни да натрупват мазнини по стомаха. Това предполага, че човекът изпитва силен стрес от дълго време. Учените отдавна са забелязали, че при стрес и депресия мастните натрупвания се появяват преди всичко по стомаха. Първо се погрижете за нервната си система, препоръчително е да пиете колкото се може повече чайове, които успокояват нервите. Само тогава можете да се отървете от натрупаните мазнини по корема.

Мастни натрупвания по гърба и бедрата
Освен че не са полезни, мазнините по гърба изглеждат грозни. Много е трудно за жени с гънки по гърба да си избират дрехи, например, невъзможно е да носят тясна рокля или красиво дантелено бельо.

Тези хора консумират големи количества сладкиши и въглехидрати. В резултат на това в кръвта започват да се произвеждат големи количества инсулин. За да се отървете от мазнините на тези места, просто трябва да се откажете от бързите въглехидрати и сладкото.

Мазнини по коленете
Много жени просто не обръщат внимание на подобни мастни натрупвания. Такъв недостатък изобщо не пречи на носенето на различни дрехи, освен това, дебелите колена успешно могат да бъдат скрити под панталоните. Въпреки това хората, които имат тези проблеми, се чувстват неудобно.

Вижте още: Дафинов лист и чесън за отслабване

Мазнините на тези места се натрупват заради прекомерния прием на солени и сладки храни. В резултат на това излишната течност започва да се натрупва около коленете. Решението е едно – трябва да намалите количеството солени и сладки храни до минимум.

Мастни натрупвания по гърдите, горната част на ръцете и вътрешната част на бедрата
Това показва, че в кръвта се съдържа голямо количество естроген. В този случай е необходимо да посетите гинеколог-ендокринолог, който ще ви предпише подходяща терапия.