НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Развод между съпрузи

Развод между съпрузи

Да ти поискат развод след няколко години брак и дете
Развод между съпрузи:

Да ти поискат развод след години съвместен живот е изненадващо. Особено, ако не сте имали никакви проблеми.

Разводът винаги е труден. Много е тежко да се сбогувате с годините, спомените и щастливите мигове, изживени заедно. Но не и за Тодор, защото за него бракът не беше нищо повече от статус, а съпругата – удобство. На 35, той се влюби за първи път.

Първата истинска любов винаги е силна. Независимо от възрастта, човек губи ума си и е готов да преобърне живота си в името на любовта.

Тя беше само с няколко години по-млада от него, разведена и с дете. Но това не го притесняваше. В края на краищата той все още беше женен за Оля.

Те се ожениха веднага щом той завърши университет и година по-късно им се роди дъщеря. Той се ожени не толкова от любов, колкото от желание да стане независим. И какво, ако не бракът прави мъжа независим член на обществото? И освен това изборът се оказа доста успешен. Оля беше красива, въртеше добре домакинството, гледаше детето, никога не мрънкаше и винаги се вслушваше в мнението му. Но това не беше любов и Тодор беше наясно с това.

Сега, когато сърцето му принадлежи на друга жена, той веднага информира Оля за решението си да се разведе. Очакваше сълзи, молби и отчаяние. Но вместо това, тя отговори: “Трябва да помисля.”

Същия ден той си събра нещата и си тръгна. Седмица по-късно съпругата му се съгласи на развод. Но тя имаше една молба.

Апартаментът да остане за нея и дъщеря й.

Оля го помоли да помисли за дъщеря им и нейното бъдеще. Ако сега загубят апартамента, трябва да търсят жилище и животът им ще се промени напълно. Наистина ли иска това?

Но според Тодор, законът би трябвало да реши кой да се разпорежда с апартамента. Свикнал с послушанието на съпругата си, той не се съмняваше, че всичко ще стане според неговия план.

Но скоро се оказа, че тихата му съпруга не е толкова глупава. Оля се обърнала към съда и представила удостоверение, че е бременна от 2 месеца. Тази новина не само разстрои Тодор, но и предизвика бурна реакция на цялото семейство.

Родителите на Тодор го посъветваха да не бърза с апартамента. Първо да се роди детето и след това да реши. Адвокатът препоръча същото, като добави, че може да се направи тест за бащинство.

Карина не се интересуваше от собствеността на новия си любим. Дори го посъветва да остави апартамента на Оля.

Тодор наистина беше готов на отстъпки. Но след това се замисли какво ще стане, ако с Карина не се получи? Той няма втори дом и няма да отиде при родителите си. Защо трябва да дава това, което му принадлежи?

Той бе изумен от поведението на жена си, която досега си мълчеше и изведнъж започна да му противоречи. До известна степен той смяташе това за дързост от нейна страна.

Но след това, мислейки за дъщеря си и нероденото си дете, той се замисли. Баща му напусна семейството, когато той беше на 10 години, и той прекрасно разбираше как ще се чувстват децата му. Когато бебето се роди, той беше готов да предпише апартамента на жена си, когато изведнъж разбра, че детето вече е получило име, без да поискат мнението му.

Вижте още: Как променя самотата?

Той поиска ДНК тест. Оказа се, че детето не беше негово. Оля не спираше да го учудва.

Продадоха апартамента и разделиха приходите. Сега Оля и двете й деца живеят с родителите й, а Тодор и Карина са в очакване на новия член на семейство.

Да ти поискат развод не е най-приятното нещо, но понякога е най-доброто решение за всички.