НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мързелива съпруга

Мързелива съпруга

0
Две домакини под един покрив. Разногласия и конфликти
Възможно ли е младото семейство да се разбира с родителите си, ако живеят заедно?

Две домакини под един покрив трудно биха се разбирали. Особено, ако става въпрос за свекърва и снаха.

Всяка майка иска най-доброто за детето си, особено ако е само едно. И, ако единственият син има мързелива съпруга, която все се стреми да прехвърли своите отговорности на чужди плещи (включително на свекърва си), тогава е малко вероятно отношенията в такова семейство да бъдат безоблачни.

Когато съпругът ми си тръгна, останах сама със сина си на ръце. Опитах се да го възпитам по най-добрия начин, но очевидно прекалих. Той израсна със съзнанието, че майка му ще се откаже от всичко на света, само и само той да се чувства добре.

Когато Влади реши да се ожени за приятелката си Марина, аз много се зарадвах. Дори не се притеснявах, че след сватбата младите ще живеят при мен временно.

Смятах, че те ще се справят без моята помощ. Но скоро стана ясно, че снахата се нуждае от бавачка и може би не само от една. Дори е удивително как едно 22-годишно момиче няма абсолютно никаква представа за ред и чистота.

Марина или седеше в стаята, без да излиза, или ходеше по магазините с приятелките си. Предпочиташе да не намира време за домакински задължения и готвене. Няма значение, че мъжът й ще се прибере гладен от работа, аз така или иначе ще сготвя. Сега обаче трябва да готвя за трима.

Снахата никога не миеше банята след себе си, не смяташе за необходимо да почиства кухнята и да мие чиниите. Явно майка й никога н е я е учила как се сгъват дрехи. И някак хвърлените в коридора маратонки на снахата ме дразнеха все повече и повече всеки ден.

Когато Марина за пореден път донесе мръсните чаши и ги сложи в мивката, въпреки че преди 10 минути почистих кухнята, търпението ми свърши.

„Ако искаш да живееш тук, мий чиниите си сама. Дори котката е по-чиста от теб.” Снахата не каза нищо, отиде в стаята си и предизвикателно затръшна вратата.

Два дни по-късно те се изнесоха. Влади беше много недоволен от забележката ми. Той каза, че тъй като не харесвам жена му, тогава ще остана сама с любимата си котка.

Заболя ме от думите му, но може би е за добро. Нека разчитат на себе си и да уредят живота си. Те няма да седят на врата ми завинаги.

Аз успявах да гледам дете, да ходя на работа и да поддържам дома си в ред. А днешните младежи не мислят за утрешния ден.

Ако имат дете, кой ще го отгледа? Аз отново? Влади винаги е на работа, а Марина дори не може да почисти след себе си. Но нека се научат да бъдат независими.

Вижте още: Развод между съпрузи

В крайна сметка, когато мият дори чашите ви е трудно да бъдете независими. А, когато знаете, че няма кой да ви сготви и измие, сами ще се заемете с това.

Освен това, едва ли някой би отрекъл, че е почти невъзможно две домакини под един покрив да се разбират добре.