НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Конфликтни отношения между свекърва и снаха

Конфликтни отношения между свекърва и снаха

Отношенията ми със свекървата се развалиха заради дреболия
Конфликтни отношения между свекърва и снаха

Отношенията ми със свекървата се развалиха изведнъж заради нещо незначително. Не съм очаквала, че това ще се случи на мен.

Винаги съм мила чиниите с препарат от магазина. Никой нямаше проблем с това. Докато свекърва ми се появи в живота ми. Чувала съм милиони истории за момичета, които не се разбират с майката на съпруга си. Но бях сигурна, че при мен ще е различно.

Когато Светлин ме запозна с майка си, веднага я харесах. Първата вечер разговаряхме няколко часа. Смеехме се, обсъждахме планове за бъдещето. Тя разказваше семейни истории. Товар падна от сърцето ми. Мислех, че ще живеем спокойно.

След сватбата решихме да живеем в апартамента ми, докато спестим пари за по-добро жилище. Съпругът ми също наследи къща на село от дядо си преди година. Свекървата одобри нашия план.

След сватбата отидохме на почивка за две седмици. Когато се върнахме, свекървата ни дойде на гости. Много се зарадвах. Изкарахме си добре. След вечерята започнах да мия чиниите. Не обичам в мивката да остават мръсни съдове.

Тогава свекървата ме попита с какво мия чиниите. Когато разбра, че това е обикновен препарат за чинии каза, че той е пълен с токсини, които след това поглъщаме с храната. Каза ми да купя домашен сапун и да се грижа по-добре за сина й.

Бях смаяна, но реших да го обърна на шега. Казвах, че сапунът също остава по съдовете и, че не ми харесва миризмата. Около нас навсякъде има химикали, няма как да стане по-лошо. Тя каза, че младите знаят най-добре. Реших, че това е краят на разговора. Дори вече го забравих.

Година по-късно се намери купувач за къщата на село. Продадохме я на добра цена. Решихме, че е крайно време да си купим нов дом. Току-що бях разбрала, че съм бременна, исках да обзаведем новия си дом за семейството ни. В деветия месец се преместихме.

Последните две седмици преди раждането изкарах в болница. Бях невероятно щастлива да се върна у дома. Съпругът ми беше приготвил вкусна вечеря. Свекървата също побърза да ни посети. Когато отидох до мивката, за да измия чашата си от чай, видях, че вместо препарат има домашен сапун.

Когато свекърва ми си тръгна, аз просто изхвърлих сапуна и си купих препарат от магазина. Когато попитах съпруга ми, той каза, че майка му е донесла сапуна.

Тя се появи отново на следващия ден. Влезе направо в кухнята и започна да ми крещи: „Изхвърли го, нали? От инат, изобщо не искаш да ме слушаш. Имай поне грам уважение. Синът ми живее тук, внучката ми, парите ми са вложени в този апартамент, но не искаш да слушаш нищо“.

Вижте още: Слугиня в собствения си дом

Тогава й казах, че не е инвестирала и стотинка в този апартамент. И тя започна стара песен, че трябва да се грижа по-добре за сина й. Не издържах. Казах й, че това е моят дом, моето семейство и ще се грижа за тях, както намеря за добре. И ако тя иска да идва, ще спазва моите правила.

След тази случка тя не общува с мен. Идва до входа, а съпругът ми извежда дъщеря ни. Не ми харесва всичко това, честно казано. Предпочитам да се разбираме. Но не искам да мия чиниите с домашен сапун и не искам свекърва ми да се се бърка в живота ни. Трябва ли аз първа да се извиня, за да оправя отношенията ми със свекървата?