НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо семейство от разстояние не е семейство?

Защо семейство от разстояние не е семейство?

0
Семейните цели и пътят за постигането им. Каква е тайната?
Може ли семейството да е щастливо, ако мъжът живее отделно?

Семейните цели и и ценности са важни за щастието на всички. Те са солидна основа за успех.

Лора и Васил са щастливи родители на две деца. Преди да се роди второто им дете те живееха в столицата. След раждането двойката реши да смени местожителството си. Продадоха апартамента и си купиха тристаен апартамент в малко градче близо до столицата. Животът беше много по-евтин и наблизо имаше много повече детски съоръжения.

В близост до апартамента имаше училище, детска градина и магазини. Лора си намери работа. Не беше най-добре платената, но тези допълнителни доходи не бяха излишни за семйството.

Васил продължаваше да работи в столицата. За да стигне до работа, той трябваше да става в 6 часа сутринта. Средно му отнемаше 2 часа за отиване и 2 часа за връщане.

Единственият изход за него бе да наеме апартамент близо до офиса, тъй като много харесваше работата си и не искаше да я сменя. От понеделник до петък вечер той живееше там и се прибираше през уикендите. Той не искаше да губи часове в път.

Никой не одобри неговото решение. Според приятелките на Лора, те постепенно ще загубят връзката си един с друг, чувствата ще изчезнат, а след това ще последва и развод. Те започнаха да го подозират в изневяра.

Лора съчувстваше на съпруга си, разбираше колко му е трудно. Тя можеше да се върне в столицата с децата. Но двамата със съпруга й бяха съгласни, че за децата е по-добре да останат да живеят в просторния апартамент.

Вижте още: Мързелива съпруга

От друга страна, тя се притесняваше, че наистина чувствата им ще охладнеят. Ами, ако срещне друга там? Ами, ако (още по-лошо) той вече има друга?

Семейните цели оправдават жертвите, които всеки прави в името на общото щастие.