НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Синът ни не може да поема отговорност

Синът ни не може да поема отговорност

0
Всичко наготово или защо порасналите деца все още искат помощ
Синът ми е на 30 години и не може да поеме сам отговорност за живота и семейството си

Всичко наготово и защо децата на богатите родители са разглезени? От най-ранна възраст те са свикнали да не им липсва нищо.

Но когато дойде моментът да напуснат бащиния дом, на хоризонта се появяват планина от проблеми. Разбира се, има и такива, които поемат отговорност за живота си. Но се случва порасналото дете на 30 години да чака помощ от баща си и майка си.

На 56 години съм, работя в строителната сфера в чужбина. Със съпругата ми живеем добре и по принцип никога не сме се лишавали от нищо. Направихме всичко, за да се чувства синът ни щастлив. Не мога да кажа, че сме давали всичко наготово, но явно някъде сме допуснали грешка.

Андрей вече е на 30 години, но въпреки това ни иска пари. Освен това, съпругата ми смята, че ние сме длъжни да се грижим за него, дори той вече да е пораснал. Не разбирам това. Той се ожени за по-възрастна жена. Бях против, но никога не оказвах натиск върху сина си. Решението си беше негово.

Година след сватбата им се роди дете. Андрей дори не работеше. Първите няколко години ние се грижехме за тях. Дори предложих работа на сина си, но строителството не му допада.

Най-вече ме разстройва неблагодарността на сина ми. Дори му осигурихме жилище. Сега той живее със семейството си в просторен 2-стаен апартамент, който аз наследих от майка си. Реших, че е време той сам да поеме отговорност за живота си.

Но той всяка седмица се обажда и иска пари за дъщеря си. Той просто ни манипулира, знаейки, че не можем да откажем да помогнем на внучката ни. Осъзнавам, че това е грешно. Въпреки че Андрей вече си намери работа, заплатата му все още не е достатъчна за всички нужди.

Снахата се върна на работа, след като разбра, че повече няма да им помагаме и общият им доход се увеличи. Парите би трябвало да им стигат, но те продължават да искат помощ от нас.

Трябва да направим ремонт, колата започна да се разваля често. Освен това, с жена ми просто искаме да отидем на почивка. Андрей се обади онзи ден и „ме зарадва“, че очакват второ дете. Нямам против семейството ни да се увеличи. Но трябва да помислят добре, преди да имат второ дете.

Вижте още: Как да задържим интереса на мъжа до себе си?

Аз и съпругата ми решихме да нямаме второ дете. Нямахме достатъчно пари, време и сили. Андрей и съпругата му също нямат, но ще се грижат за още едно дете.

Казах на сина ми, че вече не мога да им помагам. Имам собствен живот и не искам да го пилея, за да печеля пари за сина си, който е на 30 години. Казах й на жена ми повече да не му превежда пари. Това не може да продължава вечно! Жена ми ми е обидена, а синът ми изобщо не ми говори.