НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мъжка мъка

Мъжка мъка

0
Когато мъжът стане баща, животът му се променя изцяло.
Мъжка мъка

Когато мъжът стане баща, животът му се променя изцяло. Нищо не може да помрачи такова радостно събитие, освен загубата на най-близкия човек – съпругата.

Преди седмица станах баща. Съпругата ми ме дари с красива дъщеря. От дълги години мечтаехме за бебе. Когато Мила забременя, бях на седмото небе. Но любимата ми съпруга напусна този свят.

Как ще се справя с мъката си? Не знаехме, че жена ми има здравословни проблеми. Болестта й протече в остра форма внезапно, само седмица преди раждането. Лекарите не дадоха никаква гаранция, но ме увериха, че с детето всичко ще бъде наред.

От болницата казаха, че единственият изход е цезарово сечение. Същата вечер седях до леглото на жена си и от време на време мокрих лицето й с вода. Тя дишаше тежко и едва отваряше очи. Изведнъж ме погледна и каза: „Мария“. Бях много уплашен, но разбрах всичко.

С жена ми живяхме заедно 10 щастливи години. Заминахме за чужбина, искахме да започнем всичко от нулата. И двамата се занимавахме с творчество: жена ми пишеше красиви стихове и проза, а аз рисувам. Обичах да я гледам как навиваше кичур коса и гризеше молива, докато в главата й се раждаха нови редове. Мечтаеше да издаде книгата си.

Нашата Мария се роди преждевременно. А жена ми по това време беше в реанимация. Опитвах се да не мисля за най-лошото.

Съпругата ми дълго време беше в безсъзнание. Но постоянно й разказвах за дъщеря ни. По това време дори не се чувствах като баща. Бях като връзката между майка и дъщеря. Но усетих, че това не е достатъчно. Обвинявах се, че не мога да направя нищо друго.

Измина една седмица от раждането. Лекарят каза, че е дошло времето да изключат апарата. Седях до леглото на жена си и не можех да събера мислите си. Аз самият бях в някаква кома. Когато се върнах у дома онази вечер, абсолютно всичко в апартамента ми напомняше за нея. Разглеждах нейните тетрадки и химикалки и не знаех какво да правя с тях.

Когато мъжът стане баща, животът му се променя изцяло.

Тогава осъзнах, че имам дъщеря и тя си има само мен.

Вижте още: Тайната на успешния брак

Когато нашата Мария за първи път попита къде е майка й, аз й казах истината. Тя сякаш знаеше всичко, но просто искаше да го чуе от мен. В този момент се сближихме още повече. Животът е непредсказуем и понякога не можем да го контролираме. Изборът е наш да приемем всички изпитания и да продължим напред. Особено когато има човек, заради когото трябва да направим това.

Това е тъжната история на един самотен баща, който загуби своята любима.