НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Всички се чувстват самотни след пенсиониране

Всички се чувстват самотни след пенсиониране

Когато остарееш сякаш вече никой няма нужда от теб
Отгледах децата си сама, а сега не съм нужна на никого

Когато остарееш и вече никой няма нужда от теб, разбираш, че цял живот си бил сам. Започваш да мислиш как да изживееш останалите си години.

Някои гледат внуци, други отглеждат градина, а аз плача по цял ден и нощ. Защо синът ми причинява това.

След пенсионирането ми имам усещането, че не съм нужна на никого. А всъщност имам две пораснали деца – син и дъщеря. Дъщеря ми идва от време на време да ме посети, но синът ми изобщо не се сеща за мен, не ми се обажда. Преди няколко дни ми звънна да ме попита дали нямам почивен ден. Казах му, че съм се пенсионирала преди 5 месеца.

Винаги съм се грижила за децата си по един и същи начин. А сега сякаш забравиха за мен, особено синът ми. Така че реших да му дам урок.

Отгледах децата си сама и получавах издръжка от бившия си съпруг. Той е свестен човек. Понякога само издръжката ни спасяваше. Нищо не им е липсвало.

Дъщеря ми идва при мен, когато може. Тя ме записа на пилатес, пусна ми няколко урока по английски в YouTube. Никога не е късно да научиш нещо ново. Дъщеря ми се грижи много за мен, приготвя ми храна, помага ми за почистването. Предложи ми и финансова помощ. Но аз имам някакви спестявания в банката. Синът работи на две места, осигурява издръжка на детето си. Той има два кредита, съпругата му е по майчинство, така че той дава цялото си внимание на тях.

Две седмици не можах да се свържа с него. Първоначално мислех, че проблемът е в моя телефон, но успях да се свържа с всички останали от първия път. Когато дъщеря ми дойде на гости, тя ми обясни, че абонатът може да бъде блокиран, за да не получаваш обаждания от него. Отначало бях много притеснена, плаках, не можех да разбера какво съм сгрешила пред него. И тогава разбрах, че не съм виновна за нищо, синът ми просто не се нуждае от мен.

Вижте още: Защо семейство от разстояние не е семейство?

Затова реших да направя завещание за дъщеря си. Всичко, което имам, ще е за нея. Тя се грижи за мен. Би било редно да оставя цялото наследство на нея. Казах на сина си за решението си, за да не бъде изненадан по-късно.

Когато остарееш, разбираш дали децата ги е грижа за теб.