НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как недоволството от детството влияе на семейните отношения?

Как недоволството от детството влияе на семейните отношения?

Мама обича сестра ми повече от мен. За нея тя е най-добрата дъщеря
Сестра ми ме обвинява, че не помагам на мама

Мама обича сестра ми повече от мен. Винаги е предпочитала нея пред мен.

Струва ли си да се опитвате да докажете на майка си, че сте добра дъщеря, ако тя не иска да го забележи?

Мама даваше цялото си внимание на Вяра. Най-хубавите подаръци също бяха за нея. Тя беше умницата и красавицата, а аз сякаш не съществувах.

Преди пет години сестра ми създаде собствено семейство и се премести в столицата. Аз живеех недалеч от родната ни къща. Въпреки че, сега с майка ми се виждаме много по-често, всичките ни разговори все още са само за Вяра. Всяка тема се свежда до това, че сестра ми е добра и грижовна дъщеря за разлика от мен.

Сестра ми също постоянно ме упреква, че не помагам на майка си, въпреки че живея наблизо. Казва, че въпреки че не може да идва често, помага на майка ми в градината.

Тя идва веднъж на шест месеца, прекарва най-много 3 часа в градината, а като си тръгне взима пълни торби с подаръци и се връща в столицата.

Отдавна говоря на майка си да остави тази градина, а аз ще й купувам всичко, каквото й е необходимо. Тя не иска да ме чуе. Казва, че при нас цените са добри и иска да помогне на Вяра с каквото може, тъй като цените в столицата са много по-високи.

Най-обидното е, че ме упрекват и за посещенията при свекърва ми.

Когато отида при нея, аз само си почивам. Роднините на съпруга ми се отнасят с мен хиляда пъти по-добре от моите. Много по-приятно е да отида при тях. Не съм чула нито една лоша дума от тях.

Вижте още: Слугиня в собствения си дом

За майка ми винаги съм била неблагодарна дъщеря. Няма смисъл да я убеждавам в обратното. Не че не ми пука. Но вече не искам да хабя енергия за безсмислени оплаквания и скандали. Истината е, че мама обича сестра ми повече.

Винаги помагам на майка си, ако е необходимо. Просто тя не оценява помощта ми.