НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Всичко си има цена

Всичко си има цена

0
Дъщеря ми се омъжи отново и остави сина си при мен
Всичко си има цена

Дъщеря ми се омъжи за богат мъж. Тя остави детето си от първия брак при мен.

Всичко си има цена. И когато някой е готов да я плати за общото благо, ще има и такива, които ще кажат, че цената е твърде висока.

Йоана се омъжи веднага след завършване на училище за свой съученик. Те живяха заедно малко повече от година. Роди им се син и скоро те подадоха молба за развод.

Тя и детето се преместиха да живеят при мен.

Дъщеря ми си намери работа в местната библиотека. Понякога, парите не ни стигаха дори за храна. Аз помагах, с каквото мога. Така живяхме 5 години.

Едим ден тя срещна нов мъж. Този път беше заможен човек. Той й купуваше цветя и подаръци, водеше я в скъпи ресторанти. Шест месеца по-късно той й предложи брак, но при едно условие. Синът й да не живее с тях. Той ще осигурява както момчето, така и мен. Тя може да го вижда, когато поиска, но момчето трябва да остане при мен.

Аз също се съгласих да се грижи за внука си. Животът ми беше труден с тази малка пенсия. Така поне ще имам пари. Веднага след сватбата новият съпруг подари на Йоана кола, така че тя посещаваше сина си почти всеки ден. Няколко пъти през лятото аз и момчето ходехме на море или на други места за почивка.

Много съм благодарна за парите и грижите. Но на детето му липсва майка му. Това че идва всеки ден да го вижда, не е достатъчно.

Ако съпругът я обича, ще приеме и детето! Но дъщеря ми не иска да оставя този живот и да се върне на работа в библиотеката. А така може да осигурява всичко, необходимо на сина си.

Но се страхувам, че ако имат общо дете със сегашния й съпруг, ще забравят за внука ми. Парите са пари, а любовта на майката е свещена.

Вижте още: Синът ни не може да поема отговорност

Споделям със съседите моите притеснения, а те ми казват да не бъда глупава и да не се бъркам в техните дела. Някои родители оставят децата си при бабите и изобщо не ги посещават, а внукът ми вижда майка си всеки ден.

Не споря, но сърцето ме боли за внука ми! Не знам какво да правя!