НАЧАЛО ЗДРАВЕ Причини за изтръпване на ръцете

Причини за изтръпване на ръцете

0
Защо изтръпват ръцете и кога трябва да посетите лекар?
Причини за изтръпване на ръцете

Защо изтръпват ръцете е въпрос, който си задават все повече хора. Обикновено този проблем възниква при притискане на нервните окончания и кръвоносните съдове.

Понякога изтръпването на ръцете може да е първият симптом на сериозно медицинско състояние, което изисква лечение.

Възможни причини за загуба на чувствителност в ръцете:

Цервикална остеохондроза
Притискането на нервите в шийния отдел на гръбначния стълб провокира изтръпване на ръцете, главоболие и загуба на координация.

Множествена склероза
Поради увреждане на нервните мембрани на мозъка, в гръбначния мозък възниква нарушение на преминаването на нервните импулси. Възможно е да се появи изтръпване на ръцете.

Тунелен синдром
Постоянно повтарящите се движения на пръстите причиняват оток на сухожилията. Нервните окончания в каналите се притискат и се появява усещане за изтръпване.

Тромбофлебит
Получените кръвни съсиреци забавят притока на кръв, което забавя доставката на вещества, необходими за правилното функциониране на крайниците. Тромбозата може да причини оток, гангрена, отделяне на тромби. При най-малкото съмнение за тромбоза се препоръчва консултация със специалист за пълна диагноза.

Захарният диабет и анемията провокират забавяне на кръвообращението в крайниците, което предизвиква изтръпване на ръцете.

Невралгията на брахиалния плексус и различни видове възпаления на раменните тъкани провокират силна болка и загуба на чувствителност в ръцете.

Инсулт
Инсултът се счита за най-опасната причина за изтръпване на ръцете. Ако се наблюдава изтръпване не само в ръцете, но и в краката, чести главоболия, проблеми със зрението, речта и объркване, наложително е да се консултирате с лекар.

Вижте още: Домашна маска срещу косопад

Вече знаете защо изтръпват ръцете. Не се колебайте да посетите лекар.

Навременно предписаното лечение може да ви предпази от появата на хронични заболявания. Грижете се за себе си и бъдете здрави!