НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Мушкатото лекува

Мушкатото лекува

0
Ползи от мушкатото за здравето, дома и любовта
Мушкатото лекува

Ползи от мушкатото, за които може би не знаете. Освен лечебни, то има и магически свойства.

Всеки, който обича да отглежда цветя, на перваза на прозореца си има саксии с мушкато. Това цвете създава топла, спокойна и уютна атмосфера във вашия дом.

Според някои хора то предотвратява разпространението на негативната енергия, предпазва от кавги, „лоши очи“ и клюки, а също така предпазва дома ви от нежелани гости.

Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-търпеливи и мили. То също така привлича финансовото благосъстояние и стабилност в къщата.

9 причини защо трябва да имате мушкато в дома си:

  1. Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако саксия с мушкато се постави в помещение, където се намира геопатогенната зона, растението ще неутрализира всичките вредни ефекти.

2. Мушкатото помага и в любовта. Подарете червено цвете на любим човек.

3. Листата на мушкатото съдържат етерично масло. Маслото се откроява особено на слънце през лятото. По този начин растението може да бъде защитено от прегряване.

4. Молците, мухите и други насекоми не обичат листата на мушкатото.

5. Можете да използвате мушкатото за лечение на главоболие и настинки. Това растение пречиства въздуха, убива вредните бактерии. За да се чувствате по-ободрени, достатъчно е просто да седите близо до растението по 10 минути всеки ден.

За пречистване на въздуха можете да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Само 3-4 капки в ароматната лампа ще бъдат достатъчни.

6. Маслото от мушкато регулира хормоналния обмен. То също така събужда сетивата, така че можете да капнете 5 капки масло от мушкато в ароматната лампа по време на романтична вечеря.

7. Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. Мушкатото оказва съществена помощ при болен жлъчен мехур и черен дроб. Лист от мушкато, приложен върху възпаленото място, ще облекчи болката при отит на средното ухо, ишиас, зъбобол.

Вижте още: Ритуал със свещ за привличане на късмета

8. Народните лечители при зъбобол препоръчват да не слагате лист от мушкато в устата си, а да го фиксирате на бузата отвън. При радикулит листата се смачкват, след което се прилагат на гърба като компрес. Подобен компрес се завързва при повишено налягане върху ръката (мястото, където е пулсът).

9. Според лечителите, мушкатото предотвратява появата на тумори. А парапсихолозите казват, че това цвете регулира човешкото биополе.

Заради тези ползи от мушкатото си заслужава да го отглеждате у дома.