НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отношения между бивши съпрузи

Отношения между бивши съпрузи

0
Отношенията между бившите съпрузи понякога са сложни
Отношения между бивши съпрузи: защо мъжът не може да прости на жената?

Отношенията между бившите съпрузи не винаги са добри. Малко хора уважават бившия си партньор. А други са готови при първата възможност да забият нож в гърба на някогашната си единствена любов. Има и други ситуации. Например, когато съпругът дори след развода продължава да е ядосан на бившата си съпруга.

Моят приятел се разведе с жена си преди 5 години. Но той продължава да разпространява клюки за нея и да се интересува от живота й. Следи я и се радва като дете, ако разбере за нейните неуспехи. При всеки удобен случай ще напише злонамерен коментар в социалните мрежи.

Тя отдавна можеше поне да го блокира и да не вижда какво пише. Може би го съжалява. Нито един адекватен и уважаващ себе си мъж няма да се унижава по този начин. Той достигна дъното, мислейки си, че й отмъщава.

Всъщност той просто й се сърди. Но не иска да си го признае. Когато срещна бившата си съпруга, все още беше младо, неопитно момче. Той порасна заедно с нея, представяйки си бъдещето заедно. Реалността обаче е, че понякога пътищата на хората, които се обичат, се разделят. И това е абсолютно нормално!

Жалко, че не всеки е готов да го приеме. След 5-годишен брак двойката подаде молба за развод. Тогава моят приятел беше на 25 години: прекрасна възраст да започне всичко от нулата. Но вместо това той насочи енергията си година след година върху омразата. Това се отрази както на външния му вид, така и на психическото му състояние.

Удивително е колко неблагодарни са хората. Бившата му съпруга всъщност го обичаше. Тя не обръщаше внимание на това, че той просто я използваше толкова години. Докато тя успешно изграждаше кариерата си и печелеше пари, мъжът й се държеше като паразит. Той й направи предложение, за да я задържи до себе си.

Разбира се, той нямаше пари за сватбата. Както и родителите му, които никога не са харесвали неговата избраница. Всички разходи бяха поети от родителите на жена му. Те, всъщност я подтикнаха да се разведе. Виждаха, че бракът я потиска и не я прави щастлива.

Те не знаят, че бившият зет все още тероризира дъщеря им. В противен случай бързо биха предприели действия. Какво се опитва да постигне той? Може би не иска да приеме собствената си нищожност. През годините той не постигна нищо и дори не се опита да го направи.

Ако добрата съпруга напусне мъжа си, тя автоматично наранява гордостта му. За да успокои нараненото си его, той упреква и мрази. Той не е готов да се примири с факта, че бившата му любов ще намери щастие без него. Не може искрено да се зарадва за нея заради гнева си.

Вижте още: Предателството на един съпруг

Има ще и по-прозаични причини, заради които мъжът може да намрази бившата си съпруга. Например, ще трябва да плаща издръжка. Не всеки мъж се отличава с благородство и благоприличие. Остава му само да се сърди на жена си и да злорадства за неуспехите й.

Често тези мъже сами са си виновни за случилото се с тях.

За да бъдат добри отношенията между бившите съпрузи, те трябва да се уважават и да не забравят какво ги е свързвало.