НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Връзка майка-син, която само боли

Връзка майка-син, която само боли

0
Токсични отношения между родител и дете. Прекалена загриженост
Отношения между майка и син, които са токсични

Токсични отношения между майка и син са причината детето да не се превърне в независим и самостоятелен възрастен. Доколко тази връзка пречи и на личния му живот?

Едва ли някой би оспорил факта, че майката е най-важният човек в живота на едно дете. Момчетата често са по-привързани към майките си, отколкото към бащите си. Но връзката между майка и син може да се превърне в токсична.

Важно е да се намери златната среда. Така че, когато детето порасне да бъде самостоятелен възрастен, а не невротик.

Майката на съпруга ми е красива и весела жена. Тя обича модните прически и рокли, грижи се за все още прекрасната си фигура. С бащата на сина си се е развела отдавна, но е избрала да се откаже от нова връзка, като е посветила живота на единствения си син.

Свекървата се обажда всеки ден на съпруга ми по няколко пъти. Тя иска да знае всички подробности за нашето семейство.

През уикендите той винаги отива при майка си, за да й помага с нещата, които самата тя мое да направи. Придружава я до фризьорския салон, помага й с избора на прическа.

А свекървата умело измъква пари от съпруга ми. Сега тя иска да замине на почивка, след това трябва да направи ремонт и т.н.

Съпругът ми яростно я защитава. Казва, че майка му е свещена за него и той е длъжен да й помогне, защото тя е посветила живота си на него. Тези разговори винаги завършват с кавга.

Моята свекърва втълпи на съпруга ми, че той е неин длъжник за цял живот. И той й вярва.

Да, тя го е отгледала, жертвала се е за неговото добро. Но всички майки правят това и тя не е направила някакъв невероятен подвиг, който не е известен на всички останали. Ето защо тя няма право да манипулира сина си толкова безсрамно и да се намесва в личния му живот.

Когато жената постави детето си в центъра на своя свят, тя не се интересува от това то да бъде смело и независимо. Тези токсични отношения са вредни най-вече за детето.

Не напразно една индийска мъдрост казва, че детето трябва да се приема като гост в дома. Хранете го, учете го и го пуснете.

Вижте още: Бременна съм от женен мъж

Хармоничните отношения между родители и деца обаче са възможни само когато има доверие помежду им, когато детето се възприема като отделна личност. Прехвърлянето на вашите страхове и психологически проблеми върху него няма да го направи по-добър.

Да се ​​пуснеш не означава да прогониш и игнорираш. Синът е за цял живот. Дъщерята е за цял живот. Но е по-добре да бъдеш близък човек, който дава свобода, отколкото да бъдеш този, който прави от детето затворник.