НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечение на гъбичките по ноктите

Лечение на гъбичките по ноктите

0
Лек за гъбички по ноктите със сода за хляб и оцет
Лечение на гъбичките по ноктите

Лек за гъбички по ноктите със сода за хляб и оцет има положителен резултат. Повтаряйте процедурата всяка вечер, докато настъпи подобрение.

Пожълтяването и лющенето на ноктите, появата на пукнатини и сърбеж между пръстите са симптоми на гъбична инфекция. Статистиката показва, че всеки пети жител на Земята страда от този проблем.

В днешната статия ще ви споделим рецепти за ефективни средства срещу гъбички по ноктите.

Понижен имунитет, тесни обувки, прекомерно изпотяване на краката, наднормено тегло – фактори, които допринасят за поява на инфекцията. Ако забележите, че имате гъбички по краката си, трябва да действате незабавно!

Първата разумна стъпка към възстановяване и премахване на гъбичната инфекция е да посетите дерматолог. Методите на лечение ще зависят от етапа на развитие на заболяването, размера на зоната, засегната от гъбичките и общото състояние на тялото.

И въпреки че няма магически начини за решаване на проблема, медицинското лечение и съпътстващата терапия, базирана на традиционната медицина, ще ви помогнат.

Лек за гъбички по ноктите със сода и оцет

Смесете в съотношение 1:3 ябълков оцет и топла вода. Изсипете сместа в леген и накиснете краката си в този разтвор за 20 минути. След това, ги избършете със суха кърпа. Изсипете отново топла вода (2 литра) в леген и разтворете 2 супени лъжици сода. Потопете краката си в тази вана за 15 минути. Внимателно избършете и отстранете засегнатата част на нокътя.

Правете тази процедура всяка вечер, докато не пораснат здрави нокти. Гъбичките умират в кисела среда, а содата предотвратява по-нататъшното им разпространение.

При по-тежките случаи можете да мажете ноктите с масло от чаено дърво след всяка баня.

Хрян

Смелете корена от хрян в месомелачка или го настържете. Вечер преди лягане накиснете краката си в гореща вода. Изрежете колкото е възможно повече от засегнатата част на нокътя. След това, нанесете компрес от хрян за през нощта.

Вижте още: Домашна маска срещу косопад

Правете това всяка вечер, докато забележите подобрение.

Невен

Тинктурата от невен е универсално лекарство за всички видове гъбички. Можете да я закупите във всяка аптека. Бършете засегнатите нокти и кожата с памучен тампон, напоен с тинктура от невен 2-3 пъти на ден в продължение на 2 седмици.