НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диета с краставици

Диета с краставици

0
Отслабване с краставици: какво трябва да знаете за тази диета?
Диета с краставици

Отслабване с краставици е краткосрочна диета. Тя ви гарантира, оптимални резултати, ако следвате определени правила.

Има много краткосрочни диети с краставици, които могат да насърчат бързата загуба на тегло. Спазвайки тази диета, можете да отслабнете до 7 килограма за 7 дни. Въпреки че краставицата е здравословен зеленчук, тази диета не е дългосрочна, тъй като води до недостиг на хранителни вещества и възпрепятства поддържането на цялостната мускулна структура и предотвратява мускулния растеж.

Какво представлява диетата с краставици?

Диетата с краставици насърчава краткосрочната загуба на тегло, карайки ви да консумирате по-малко калории. Повечето варианти на тази диета изискват стриктно спазване на плана от 7 до 14 дни.

Консумират се краставици, както и някои храни, богати на протеини.

Правила

При това отслабване с краставици е важно да спазвате определени правила. Краставиците са с ниско съдържание на калории и протеини. Затова е нужно да консумирате храни, богати на протеини. Това могат да бъдат извара, ядки и други храни. Можете да ядете и въглехидрати като: препечен хляб, кафяв ориз, картофи и други като част от вашата диета.

Тъй като, това е краткосрочна диета, не се препоръчва да я спазвате за по-дълъг период от време.

Средният брой калории във всяка 300-грамова краставица е само 45.

Вижте още: Чесново масло срещу болни стави

Преди и след тази диета не забравяйте да промените нездравословните си навици, за да постигнете оптимални резултати.

Краставиците са богати на основни хранителни вещества като витамини С и калий. Въпреки това, те са с ниско съдържание на калций, мазнини, фибри, желязо, основни протеини и други хранителни вещества, необходими за поддържане на доброто здраве.

Диетата с краставици не е балансирана. Препоръчва се да я спазвате за максимум от 14 дни, за да избегнете здравословни проблеми, тъй като краставиците не могат да ви осигурят всички необходими хранителни вещества.