НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата разби семейството ни

Свекървата разби семейството ни

Родителите на съпруга ми развалиха семейството ни
Свекървата разби семейството ни

Родителите на съпруга ми се месят в живота ни. Те искат пари от него непрекъснато.

Преди година си събрах багажа и отидох да живея с детето при родителите ми. И всичко това благодарение на съпруга ми и семейството му.

Преди сватбата свекървата многократно ни обещаваше да ни купи апартамент, разбира се, не настоявахме, но ни го казваше толкова искрено, че повярвахме. Братът на съпруга ми живее със семейството си при родителите му, а ние си намерихме апартамент под наем.

Свекърът постави условие: съпругът ми му дава спечелените пари, те ги събират, добавят необходимата сума и ни купуват жилище.

Трудно щяхме да спестим пари за жилище, затова се съгласихме. Минаха няколко години и свекървата ми каза да не живеем повече под наем, а да се преместим в къщата при тях.

Етърва ми много се възмути, когато разбра, че ще ни помогнат с апартамента и поиска и на тях да купят жилище. Но те всъщност нямаха парите да купят жилище, на когото и да било.

С течение на времето осъзнах, че никой няма да ни купи нищо и съпругът ми е давал почти всичките си пари на родителите си напразно. Той винаги ми напомняше, че родителите му ще ни помогнат с жилището по-късно, затова сега трябва да им дава парите си.

Преди година съпругът ми каза, че повече няма да живеем под наем и ще се преместим при родителите му. Не се съгласих, събрах си багажа и отидох с детето при родителите ми. Той отказва да дава пари за дъщеря си, щял да го направи, ако се върнем при него. Свекърва ми често кроеше планове зад гърба ми, така че разбрах, че това са нейни думи.

Тогава й се обадих и й казах, че се меси в личния ни живот и взима парите на мъжа ми. Така че, след тези думи стана още по-лошо. Тя му представи нещата сякаш аз съм меркантилна и мисля само за пари, а тя мисли само най-доброто за сина си.

Вижте още: Семейна история

Не мога да се боря сама със семейството му. Как мога да го убедя да постави родителите си на мястото им и да спре да им дава заплатата си?

Не съм очаквала, че мъжът ми ще бъде толкова мекушав. В противен случай семейството му просто няма да ни позволи да живеем на спокойствие и постоянно ще ни иска пари.