НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Всичко тайно рано или късно става очевидно

Всичко тайно рано или късно става очевидно

Да имаш две семейства - рано или късно всичко се разбира
Всичко тайно рано или късно става очевидно

Да имаш две семейства не е никак лесно. Рано или късно всичко излиза наяве.

Разбрах, че баща ми има две семейства, когато навърших 15 години. Детството ми едва ли може да се нарече обикновено.

Баща ми не живееше едновременно с мен и майка ми, а в съседния апартамент с леля Ана. Нищо не ме смущаваше, защото мислех, че всичко е наред. Но колкото повече пораствах, толкова повече подозрение се пораждаше в мен.

Разбирахме се много добре и с татко, и с леля Ана. Тя се отнася с мен като с дъщеря и винаги съм я наричала втората си майка. Майка ми всеки път ми казваше, че когато порасна, ще разбера всичко.

Но аз не разбирах и бях още по-объркана. Веднъж съученичката ми Таня не беше на училище цяла седмица. Класът започна да клюкарства и да говори за това как баща й живеел в две семейства и накрая напуснал майка й. Когато Таня се върна, всички започнаха да я питат дали това е вярно.

В този момент осъзнах, че се намирам в подобна ситуация. С тази разлика, че татко винаги е бил до мен и майка ми. Но все пак е странно, нали? Дълго време живеех в болезнени догадки и се страхувах да говоря директно с баща си. Писна ми от оправданията на майка ми, затова спрях да я питам за каквото и да било.

Веднъж леля Ана ме помоли да й помогна с почистването. Избърсах праха по всички рафтове, поставих всичко на място. Беше толкова приятно да видя нашите общи снимки, които бяха на нощните шкафчета.

Знаех къде леля Ана съхранява всички документи. През 1995 г. баща ми се е оженил за нея. Не разбрах веднага какво се случва, защото съм родена през 2000 г.

Тоест, татко се е оженил 5 години преди моето раждане? Въпросите узряха в главата ми и осъзнах, че този път родителите ми не могат да избегнат отговорите. Обадих се на баща си и казах, че спешно трябва да поговорим. Той веднага дойде, за което съм му благодарна много.

Винаги съм мислила, че леля Ана е влязла в живота ни. Но се оказва, че е обратното. Как е възможно?

Попитах баща ми с тревожен глас. Той се изнерви, но ми отговори: „Майка ти се познава с Ана още от университетските години. Веднъж тя отиде в доста дълга командировка и помоли майка ти да се грижи за апартамента, понякога да ми готви. Не знам как се случи, но изневерих на Ана с майка ти. Така се появи ти.

Вижте още: Не искам да бъда майка

Когато Ана се върна, майка ти сама си призна всичко. Тя каза, че не иска да ме отнема от нея. Просто мечтаеше за дете и търсеше добър мъж, който да й помогне. Сега сме аз, Ана, майка ти и ти. Да имаш две семейства е трудно.”

Животът понякога е непредсказуем. След всичко това започнах да обичам леля Ана още повече. Нейната мъдра постъпка ми даде чувство за сигурност, защото винаги съм знаела, че имам мама, татко и нея.