НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашни рецепти за кашлица

Домашни рецепти за кашлица

0
Естествен лек за кашлица, който успокоява болката в гърлото
Домашни рецепти за кашлица

Въпреки че в аптеките откриваме широка гама от лекарства, би било добре първо да опитаме естествените средства, които са използвали нашите баби. По-долу ще споделим с вас стара рецепта, която лекува кашлицата.

Помага всяка зима. Основните съставки за приготвянето му са лук и мляко.

Тези два продукта имат изключително силен ефект. Когато забележите първите признаци на настинка, купете мляко и лук. Лукът има силно антивирусно действие и помага за укрепване на отслабената имунна система.

Млякото има успокояващ ефект, така че е подходящо за облекчаване на кашлицата. Освен това, когато е горещо, облекчава възпалението и болката в гърлото.

Необходими продукти:

1 литър мляко
1 глава лук
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица сода за хляб

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го разрежете наполовина. Ако очите ви се насълзят, накиснете ножа във вода и изплакнете лука. Сложете нарязания лук в тенджера. Добавете млякото, маслото и содата за хляб.

Варете за 5 минути, след това оставете да се охлади и добавете мед. Пийте този естествен лек за кашлица на малки глътки.

При суха кашлица опитайте следната рецепта!

Вижте още: Диета с краставици

Необходими продукти:

250 мл мляко
1 глава лук
щипка градински чай

Начин на приготвяне:

Кипнете млякото и добавете нарязания лук и щипка градински чай. Варете, докато лукът омекне напълно. След това, прецедете течността и я изпийте на малки порции. Ако кашлицата е много силна, консумирайте течността преди лягане. Споделете и с вашите приятели този естествен лек за кашлица. Ще ви бъдат благодарни.