НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Колко лесно е да започнеш живота си от нулата?

Колко лесно е да започнеш живота си от нулата?

0
Заболя ме от предателството на мъжа ми. Но си отворих очите
След като се разведох, сякаш ми падна товар от плещите

Как бихте се почувствали, когато разберете, че сте живели в лъжи в продължение на много години? Предателството на съпруга боли, но в същото време ви позволява да отворите очите си за това, което преди е било само предположение.

Заболя ме от предателството на съпруга ми. Но най-накрая се отървах от една токсична връзка.

Омъжена съм от 5 години. Последната година беше истинско мъчение. Съпругът ми беше много взискателен и ми повишаваше тон. Търпях всичко това, защото го обичах. Но с всеки ден ситуацията ставаше все по-нетърпима.

Денят започваше с мрачното му: “Къде е закуската?” Същото ме очакваше вечер, когато се прибрах от работа. Нямаше никаква романтика. Забравих какво представляват прегръдките и целувките на любимия мъж.

Един ден се прибрах по-рано от обикновено. Шефът ме пусна, защото не се чувствах добре. Гриша беше изненадан, че се прибрах толкова рано. Беше очевидно, че нещо го тревожи.

Помолих го да ми направи чай с лимон. Той не каза нищо и отиде в кухнята. След половин час, влезе в спалнята и започна да се приготвя да излиза. Помолих го отново да ми направи чай.

Каза ми да си го направя сама и че няма да се преуморя. Бях много обидена, но беше безполезно да споря с него. След известно време заспах, а след това ме събуди гласът на съпруга ми, идващ от коридора: „Днес няма да стане, тя вече е вкъщи. През уикенда ще се скарам с нея и ще се видим на вилата.”

Отначало не можех да повярвам на ушите си, скочих от леглото и надникнах през вратата да видя какво се случва там. В коридора стояха съпругът ми и някаква висока брюнетка в тясна мини рокля. Тя го прегърна и започна да го целува.

В този момент пъзелът в главата ми започна да се подрежда. Спомних си как съпругът ми често оставаше до късно на работа, ходеше на гости при майка си, въпреки че никога досега не беше правил това. Оказва се, че той ми изневерява от дълго време.

Заболя ме от предателството му много, но се върнах в леглото и не казах нищо. През нощта не можах да спя, мислех как да изляза от тази ситуация. На следващата сутрин съпругът ми се събуди и като видя, че все още съм в леглото ме попита защо лежа и кой ще му приготви закуска.

Той се изненада, когато му казах, че сам може да си я приготви. Не каза нищо, приготви се и отиде на работа. Апартаментът беше мой, така че първото нещо, което направих, беше да се обадя на ключар и да го помоля да смени ключалката на вратата.

Вижте още: Свекървата разби семейството ни

Събрах всички вещи на съпруга си, дори техниката, която той купи. Сложих всичко в коридора и спокойно се заех със задачите си. Когато съпругът ми се прибра, му казах, че ще подам молба за развод.

Той се престори, че не разбира какво се случва. Когато за пореден път му казах, че не искам да го виждам повече, той отвърна, че ще го моля на колене за прошка. Какво друго можеше да каже?

Когато разводът вече беше факт, някак ми олекна. Сякаш се отървах от тежък товар, който ми пречеше да живея.

Съжалявам само за това, че толкова дълго търпях начина, по който се държеше с мен.