НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не искам да повярвам какъв брат имам

Не искам да повярвам какъв брат имам

0
Моята баба беше настанена в старчески дом от брат ми
Не искам да повярвам какъв брат имам

Никога не бих казала, че имам лош брат. Но всичко се промени.

В началото на тази година бях заета със собствения си живот. Очаквах второ дете. Съпругът ми и аз живеехме в перфектна хармония, той винаги ме подкрепяше във всичко. От време на време звънях на баба си, за да разбера как е. И един ден отговори не тя, а съпругата на по-големия ми брат.

Тя каза, че наскоро са се преместили да живеят при баба и че баба ми е отишла да подремне. Веднага заподозрях, че има нещо нередно и се обадих на майка си. Брат ми и съпругата му живееха с нея. Но тя не се разбираше със снаха си, която се държеше като господарка на къщата.

Мама каза, че ги е помолила да си намерят друго място. Те обаче решили да не харчат пари за наем, а да се нанесат в двустайния апартамент на баба. Нещо повече, брат ми вече има дете. Не разбрах как всички те могат да се поберат в един апартамент. Затова помолих съпруга си да отиде на разузнавателна мисия и да ми провери дали там всичко е наред.

Съпругът ми изпълни инструкциите ми и каза, че в дома на баба ми всичко е наред. Но усещах, че не е така. Няколко дни по-късно, докато съпругът ми беше на работа, събрах смелост и сама отидох при баба. Бях бременна в осмия месец и не ми беше лесно да пътувам.

Отвори ми съпругата на брат ми. Тя не искаше да ме пусне в апартамента, защото не съм се обадила предварително. Бях много ядосана, казах й че не съм дошла при нея, а при баба си, която живее тук.

Влизайки в апартамента, не видях нито баба си, нито нейните неща. Изплаших се. Оказа се, че брат ми и съпругата ми са настанили баба в дом за възрастни хора. Те я накарали да препише апартамента на брат ми.

Веднага взех такси и отидох до този дом да взема баба си. По пътя се обадих на майка си. Оказа се, че тя знае всичко и не е против свекърва й да бъде отведена в старчески дом. Бях шокирана!

Моята баба беше измамена от родния ми брат. Той я накарал да му прехвърли апартамента.

Разбира се, доведох баба си у нас. Но съпругът ми не беше доволен от това. Попита ме защо правя това, така или иначе няма да получа апартамента. Наистина ли мисли, че съм довела баба си заради някакъв апартамент. Дори не осъзнах веднага, че ме е излъгал, казвайки ми, че с баба всичко е наред.

Вижте още: Предателството на най-близките ти хора

Съпругът ми отиде при майка ми и постави ултиматум: или той, или баба. Не знаех какво да правя по-нататък. Но със сигурност знаех, че не мога да оставя баба. Първо отидохме при адвокат, за да решим проблема с апартамента. Успяхме да анулираме прехвърлянето. Реших да се разведа.

Върнаха апартамента на моята баба. Брат ми ми се обади и каза, че вече не иска да общува с мен. Той не е вярвал, че има толкова лоша сестра. Смешно, нали? В края на краищата аз също не мислех, че имам толкова лош брат. Между другото, майка ми също ми обърна гръб. Тя каза, че вече няма дъщеря.

За няколко месеца животът ми се обърна с главата надолу. Но знам, че постъпих правилно.

Кажете ни в коментарите какво мислите за това и как бихте постъпили на мястото на тази жена?