НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отслабване без строги диети

Отслабване без строги диети

0
Намаляване на теглото по естествен начин: Следвайте тези правила!
Отслабване без строги диети

Намаляване на теглото без диети е възможно. Нужно е да спазвате определени правила.

Ако искате да отслабнете ефективно, трябва да деактивирате хормона, който съхранява мазнините. Ще успеете с тези няколко съвета.

Единственият начин да намалите нивата на кортизол е да спортувате или да медитирате.

Здравословната диета също е важна. Не консумирайте тлъсто месо, яжте риба и ядки, консумирайте, колкото е възможно повече омега 3 мастни киселини, а също и плодове и зеленчуци. Много важно е да спите достатъчно.

Високите нива на инсулинова резистентност допринасят за наддаването на тегло, както и за развитието на диабет.

Най-добрият начин да избегнете развитието на инсулинова резистентност е да намалите приема на захар. Спете по 7-8 часа на ден, защото недостигът на сън също води до инсулинова резистентност.

Повишено ниво на естрогена

При жените понякога се увеличава заради терапия с контрацептиви. Най-добре е да го намалите по естествен начин. Яжте храни, богати на фибри, като ечемик и овес, органични плодове и зеленчуци, които естествено сами ще намалят естрогена.

Вижте още: Чесново масло срещу болни стави

Лептинът е хормон, който действа изненадващо

Когато ядете повече, той регулира мазнините и захарите по-бързо и прави точно обратното, когато не ядете достатъчно. Най-добрият начин да повишите нивата на лептин е да консумирате въглехидрати, но и да спортувате. Бързите разходки ще ви помогнат да увеличите ендорфина, което намалява стреса и тревожността.

Естественото намаляване на теглото е напълно възможно. Освен това, ще бъдете здрави и със стройна фигура.