НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чайове при подути крака

Чайове при подути крака

0
Подути крака: чайове, които ще ви помогнат да елиминирате проблема
Чайове при подути крака

Подути крака е проблем, от който страдат много хора. Причините могат да бъдат различни: лошо кръвообращение, неправилна диета, повишено тегло, менструален цикъл и бременност.

Промените в температурата, горещото време и влажността също допринасят за подуване на краката. Гравитацията издърпва течността до краката и те се подуват.

Това състояние може да бъде много болезнено и дискомфортно.

Чаят от магданоз и чаят от глухарче са едни от най-ефективните природни средства при подути крака, тъй като премахват прекомерните количества течност от тялото.

Чай от магданоз

Нарежете пресните листа и корените на магданоза. Залейте 1/4 чаша магданоз с 1 чаша вряла вода. Оставете да престои за 5 до 7 минути. Добавете мед и лимон, ако желаете.

Можете да носите компресионни чорапи, за да намалите подуването. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от подути крака поради продължително стоене или седене на работа.

Вижте още: Лечение на гъбичките по ноктите

Рецепта за вкусен чай от глухарче

Глухарчето е известно със своите естествени антиоксидантни и диуретични свойства и затова може да се използва за намаляване на задържането на течности в случай на подуване на краката.

Необходими съставки:

1 чаена лъжичка глухарче
1 чаша вода

Приготвяне:

Добавете глухарчето във водата и кипнете. Прецедете и оставете да се охлади. Пийте този чай за подуване на краката два пъти дневно за оптимални резултати.