НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Всеки от семейството трябва да помага с домакинството

Всеки от семейството трябва да помага с домакинството

0
Снаха ми е мързелива и пренебрегва грижите за дома
Всеки член на семейството трябва да помага с домакинските задължения

Има хора, които няма да допуснат нито една прашинка на перваза на прозореца и всеки ден с влажна кърпа бършат мебелите до блясък. Други пък не виждат нищо лошо в неизмитата чиния в мивката или в чорапите под масата.

По-добре да не ходя на гости на сина си, за да не си развалям настроението. Мразя бъркотията. Още повече, мразя небрежните хора. Това, което видях в събота, ме шокира.

Снаха ми е мързелива и не обича да почиства. Тя дори не готви.

Всеки път, когато влизам в апартамента, виждам една и съща картинка: Нина седи, заровила глава в лаптопа и казва, че работи. Нямала време да чисти. Още, когато беше дете, научих сина си да поставя всяко нещо на мястото му и да почиства след себе си.

Но снаха ми е мързелива и изобщо не обича да чисти. Тя се омъжи за сина ми преди 3 години. Те нямат деца, което вероятно е добре, защото в такава бъркотия едно бебе не би оцеляло. Нина не е готова за такава отговорност, затова дори нямат животни у дома. Няма кой да се грижи за тях. Съпругът й е на работа, така че тя е сама по цял ден.

Вижте още: Отношения между бивши съпрузи

Мисля, че направих грешка, като преписах апартамента на сина ми. Сега това е негова собственост и е грозно да го упреквам. Но съпругата му дори не готви. Постоянно си поръчват храна.

Съдовете се мият, когато чистите свършат, същото е и с прането. Ако живееха под наем, отдавна да ги бяха изгонили, никой няма да търпи такъв безпорядък.

Когато след нашите разговори сина ми говори с Нина за почистването, тя изпада в истерия и казва, че не е чистачка. Синът ми купи съдомиялна машина и прахосмукачка робот.