НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Омръзна ми да издържам съпруга си

Омръзна ми да издържам съпруга си

0
Грижа се за семейството сама и плащам всички сметки
Омръзна ми да издържам съпруга си

Грижа се за семейството си сама от години. Съпругът ми не иска да плаща сметки.

Браковете са различни. Разбрах това, когато се ожених за Коста. Изтърпях много. Нещо повече, 4 години аз издържам съпруга си.

Когато се запознахме с него, той беше разведен с първата си съпруга (от която има дете) и живееше с родителите си. Разликата във възрастта ни е осезаема: той е с 9 години по-голям от мен. Нямаме сходство и в характерите.

Работата му е много стресираща. Често той се изнервяше от всяко малко нещо след тежък работен ден. Затова понякога оставаше сам в стаята, за да не се караме излишно.

Живеем в моя апартамент с моите пари. Плащам сметките, купувам храна и всичко останало от заплатата си. Когато му поискам пари, той ми казва, че ги пести за вила в планината.

Миналата зима сметките за отопление бяха много високи и не можех да си позволя да ги платя сама. Помолих го за пари, но той така и не ми даде и трябваше да взема заем от приятели.

Когато имам нужда от неговата подкрепа, той никога не е до мен. За него е по-лесно да си събере нещата и да отиде при майка си. Тогава започвам да страдам. Чувствам се виновна за поведението си. Обаждам му се и го моля да се върне. И той се връща. Щастлива съм за известно време и всичко се повтаря отново.

Грижа се за семейството сама. Това е обидно и досадно. Как става така, че съпругът работи, а съпругата плаща за всичко? Уморих се вече!

Вижте още: Семейна история

Попитах съпруга си дали има намерение да плаща за нещо въобще. Той веднага зае позицията на обидения. Отново започна да говори за спестявания, но тези спестявания не помагат по никакъв начин за плащането на газ или вода. Той отново започна да събира нещата си. Дори не реагирах този път. Явно съм развила имунитет.

Той е възрастен човек, а се държи като младо и обидено момиче. Не заслужавам ли уважение и грижа от негова страна?