НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народен лек със зелени орехи

Народен лек със зелени орехи

0
Зелени орехи с мед при проблеми с щитовидната жлеза
Народен лек със зелени орехи

Зелени орехи с мед помагат при проблеми с дихателните пътища. Повишават имунитета и прочистват черния дроб.

Тази мощна комбинация възстановява физическия и енергиен баланс, повишава хормоналната активност, действа отлично при всички проблеми с щитовидната жлеза, подпомага обновяването на клетките и неутрализира въздействието на токсините.

Зелените орехи съдържат много витамин С и йод.

Младите зелени орехи, смесени с мед, имат положителен ефект при анемия и спомагат за прочистването на черния дроб, стомаха и кръвта. Те са отлични и при проблеми с щитовидната жлеза, при болно гърло и проблеми с дихателните пътища, особено при бронхит. Повишават имунитета, помагат при проблеми с менопаузата, затлъстяване и хронични респираторни заболявания.

Необходими съставки:

40 млади зелени ореха
1 кг качествен мед

Приготвяне:

Измийте младите орехи, подсушете ги и ги нарежете на четвъртинки. Прехвърлете ги в буркан, след което ги залейте с меда. При рязане е най-добре да използвате ръкавици, тъй като пръстите ви ще се боядисат. Затворете буркана добре и го оставете да престои на слънце в продължение на месец. Разклащайте от време на време.

Вижте още: Мощна детокс напитка

Орехите ще отделят лечебния си сок в меда, а медът ще придобие тъмен цвят. Отстранете орехите и вашето лечебно средство е готово. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Употреба:

Приемайте по една чаена лъжичка на ден, за предпочитане сутрин, на гладно.