НАЧАЛО ЗДРАВЕ Грижа за напуканите пети

Грижа за напуканите пети

Рецепта за напукани пети, която да си приготвите у дома
Грижа за напуканите пети

Тази рецепта за напукани пети знам от една приятелка. С нея може да се погрижите за вашите крака и те винаги ще изглеждат добре. За приготвянето й са ви необходими само две съставки.

Най-често срещаният проблем с краката са напуканите пети. Те се характеризират с видими пукнатини, суха кожа и удебеляване на кожата по петата, която обикновено е жълта или тъмнокафява.

Напуканите пети могат да се появят в резултат на сухия въздух, нездравословна диета, неправилна грижа за краката, неподходящи обувки, стареене, дълго стоене на твърди подове, екзема, псориазис, диабет или заболяване на щитовидната жлеза.

Счукайте 10 аспирина или парацетамол и ги залейте с 250 мл спирт 70%. Оставете сместа да престои ден-два. След това, всяка вечер разклащайте добре сместа и потапяйте марля или памучен тампон в нея. Поставете напоения тампон върху петите си, увийте с прозрачно фолио и си обуйте чорапи.

Вижте още: Напитка за горене на коремните мазнини

На сутринта измийте краката си с вода и ги избършете със суха кърпа. Нанесете глицерин или някакъв мазен крем за крака. За по-добри резултати можете да изтъркате петите си с пемза, преди да нанесете крема. Напуканата кожа на краката ще изчезне само след десет процедури.

Не забравяйте да споделите тази домашна рецепта за напукани пети със своите приятели! Те ще ви бъдат благодарни.