НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как да преборя вътрешните страхове?

Как да преборя вътрешните страхове?

0
Вътрешните страхове ни пречат да живеем щастливо
Безизходна ситуация: как да преборя вътрешните страхове?

Вътрешните страхове ни пречат да направим първата крачка към щастливите промени. Но това не означава, че трябва да останем в ролята на жертва.

Колкото и да е безнадеждна ситуацията, не бива да се отчайвате и да се самосъжалявате. Първата стъпка е да разберете как можете да си помогнете и да разрешите проблема. Разбира се, това ще бъде много по-трудно, ако вътрешният конфликт назрява от години, а външните обстоятелства само го подхранват.

На 54 години съм, но се чувствам като на 65. Нямам сили за нищо, но продължавам да се занимавам с всички домакински задължения, стоя с часове до печката, за да угодя на близките си.

Въпреки че животът ми не е лесен, имах голям късмет със семейството си. Синът и дъщеря ми ме дариха с прекрасни внуци. Много ги обичам. Наистина искам да бъда полезна за децата и съпруга си. Но с него нещата не вървят толкова гладко.

Знам, че Андрей ми изневерява от много години. Той никога не го е крил. Съпругът ми спря да ми обръща внимание. Женени сме от 30 години.

Вижте още: Дъщеря ми не приема щастието ми

Заради внуците си се опитвам да запазя хармонията в семейството. Но всеки ден имам все по-малко сили. Може би, просто трябва да си тръгна? Имам малък едностаен апартамент, който наследих от майка си. Сега го давам под наем.

Отдавна мисля да се преместя там, но вътрешните страхове ме спират да го направя. Ако си тръгна, ще запазя, каквото е останало от здравето, гордостта и достойнството ми. Но страхът, който живее в мен, побеждава всеки ден. Как ще живеят моите внуци, виждайки, че техните баба и дядо вече не са заедно? Винаги съм искала да бъда пример за тях.