НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Трябва ли цял живот да се грижа за сестрите си?

Трябва ли цял живот да се грижа за сестрите си?

0
Семейството ми ме използва. Нямам личен живот
Трябва ли цял живот да се грижа за сестрите си?

Семейството ми ме използва. Майка ми и сестрите ми искат да ги издържам.

Голямото ни семейство рано остана без баща. След смъртта му цялата финансова отговорност падна върху мен и брат ми. Трябваше да се грижим за майка ни и двете ни по-малки сестри. Затова започнах да работя много млад.

По-големият ми брат се ожени и се премести в друг град със съпругата си. Що се отнася до мен, близките ми са толкова свикнали да висят на врата ми, че направиха всичко възможно да ме задържат при себе си възможно най-дълго.

Майка ми искрено вярваше, че нейните отговорности като жена включват раждането на деца и създаването на дом, така че никога не е мислила да работи.

Дори се стигна дотам, че тя поиска пари от бъдещия зет за булката. Мъжът беше толкова възмутен от такава наглост, че отмени сватбата. Честно казано, той не загуби абсолютно нищо, защото сестра ми е безполезна домакиня. Не умее да готви, не обича да чисти и не мие. Основните й интереси са маникюр и грим.

Омръзна ми този живот, затова реших да замина в чужбина, за да печеля пари. Семейството ми ме използва, но ще им помагам с пари, докато по-малката ми сестра навърши 20 години, а след това – всеки сам за себе си.

Запознах се с едно момиче. Сватбата трябваше да почака, за да мога да спечеля необходимата сума.

Прекарах два месеца отново в печелене на пари. През цялото това време нямаше новини от Надя. Когато се върнах, разбрах от един съсед, че съпругата ми Марина е дошла с нашето дете на ръце. Тя казала на Надя, че е развалила семейството ни. Цялата история беше измислена от сестра ми, разбира се. След това, Надя си тръгнала.

Вижте още: Как да накарате съпруга си да напусне любовницата си?

Не общувах с майка ми и сестрите ми три години. В крайна сметка реших да ги посетя. Оказа се, че имам двама племенника, но и двете сестри са се развели със съпрузите си. Сега те настояват да се грижа не само за тях, но и за техните деца.

Що се отнася до Надя, успях да й разкажа цялата истина. Скоро ще се оженим и планираме да си купим собствен дом, който ще се превърне в нашето семейно гнездо. Няма да помагам на майка и сестрите ми повече.

Може и да греша, но трябва ли да се грижа за сестрите си през целия си живот?